2016. január 17., vasárnap

Galaktikus falu

Végül csak megnéztem az új Sztárvórzt, és eléggé untam. Még jó, hogy csak a fantázia szüleménye az egész, mert amúgy kinek lenne kedve egy ilyen kicsi galaxisban élni, ahol egyetlen banda (rokonok, házastársak, barátok és üzletfelek maroknyi csapata) dönti el ezer meg ezer naprendszer sorsát, tucatnyi emberen (meg izén) múlik a Köztársaság meg a Birodalom sorsa.

Az uralkodó Vader egykori feleségének az embere volt a szenátusban, Vader lánya lett a felkelők egyik vezére, az ő fia meg a birodalom utódjának fő hadura, de Leia férjének haverja, Csubakka meg Yodának volt régi spanja a háború előttről, azé a Yodáé aki Leia testvérét képezte ki jedinek, Obi-wan után, aki persze Luke és Leia apjának is a mestere volt, és aztán ő szedte össze Hant, meg Yoda haverját Csubakkát egy bárban, tisztára véletlenül. Ja, és szintén tisztára véletlenül a Hanra vadászó Boba Fett (klón) apja volt az első rohamosztagos klónok prototípusa. És szerintem várhatók még az újabb rokoni szálak, jajj...

Ez kérem nem egy galaxis, ez egy somogyi zsákfalu valahol a Zselicben, háromszáz lakos, mindenki ismer mindenkit, majdnem mindenkinek rokona a fél falu. Vagy ha mozgóképes párhuzam kell, ez itt a Dallas, csak űrhajókkal. Vagy Magyarország en bloc, ahol a fideszkádéenpé élcsapata, meg annak rokonsága dönt el mindent.

Viszont ha már így van, nem kellene itt megállni.  A kukás csaj apja legyen persze Luke, de a feka srác legyen Lando fia, Artut eredetileg a Millenium Falcon mosókonyhájából építették át, az ewokok Csubakka mutáns gyerekei, Ackbar admirális meg Jabba padtársa volt matekórán a Bespinen, még gyerekkorukban. És a szünetekben verték Landót.

Szóval le lehetne már hasadni erről a mindenki mindenkivel koncepcióról, de lehet, hogy a készítőknek nem fog menni. Mindegy, nyilván megnézem a következő részt is, megint hónapos késéssel. De fizetni akkor sem fogok érte. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése