2016. január 19., kedd

Vészhelyzet

A fideszkádéenpé immár hatodszor szeretné módosítani gránitszilárdságúnak hirdetett alapkotmánytörvényét, most épp a terrorveszély helyzetet írnák bele, vagyis ha a kormány úgy gondolja, terroristák migránsolnak felénk, síró csecsemőnek álcázott taktikai atomfegyverrel, gyakorlatilag bevezethetnék a rendkívüli állapotot. A lényeg, hogy terrorfenyegetettség esetén is bevezethetné a kormány (ohne parlament), vagyis elég a fenyegetettség, amiről ugye maximum titkosszolgálati infók lehetnek, az meg nem nyilvános, vagyis a felcsúti és hűbéresei azt mondanak erről nekünk, amit nem szégyellnek. És tapasztalhattuk, náluk igen magas a vastagbőr-faktor.

De ha egyszer vészhelyzet van, akkor ott Carter doki van havaj van, zizi, vattacukor. Napszemüveg. Vagyis alapjogokat lehet hatvan napra felfüggeszteni, korlátozni lehet a médiát (ez nyilván bayerzsolt lucskos álma, hogy végre ő lehet a média egyedül, ő erre gerjed, bár minden főfideszes fantáziál néha Aczél György elvtársról, meg az ő módszereiről), elrendelhető az internet korlátozása (kimdzsongun elvtársias üdvözletét küldi, bayerzsolt elmegy), lezárhatóak a határok (hosszan a tartó ütemes taps a Birkameneten), kijárási tilalom vezethető be (éljenzés a Rosszabbik padsoraiból), leállítható az egyéni meg a tömegközlekedés etc. Plusz kitelepítés.

Ez persze oké lehet, ha jön egy meteorit és a Duna-Tisza közén várható a becsapódás, vagy leolvad egy paksi reaktor, vagy tényleg terrortámadják a Pasa-parkot, de a terrorveszély kicsit homályos, látom ahogy épp szarul áll a felcsúti, meg tüntetnek ellene, ez bántja az ő kobászpálinkában ázó kicsi lelkét (ha nagy lelke lenne, eleve nem tartana itt), és azt mondja Ádár János elvtársának, hogy te Jani bazmeg, ezek itt engem nem tisztelnek, szerintem terrorveszély van, érzem a kisvasutamban, én bazmeg adok magamnak hatvan extra napot, és kibaszok mindenkit. (A szerk. megjegyzése: nem biztos, hogy az említett pont ilyen stílben beszél, de egy évtizedekig közeli barát már dokumentáltan, tehát adott a kultúrkör.)

De az még mindig a kisebbik rossz, ha vészhelyzet nélkül is élnek, azaz visszaélnek a lehetőségeikkel, de mi lesz ha tényleg lesz valami gáz? Erről az „amennyid van annyit is érsz“ társaságról feltételezi bárki is, hogy képesek lennének menedzselni egy valódi fenyegetést. Nem arról van szó, mikor tizenöt centi hó okán télügyi kormánybiztost neveznek ki, meg kretén esemesekkel borzolják a lakosság idegeit, hanem hogy mondjuk tényleg leolvad egy reaktor. Ők meg harcos sajtótájékoztatókat tartanak a nemzetközi balodal aknamunkájáról, mellyel meg akarja rémíszteni a magyarokat (Magyarokat, bocs), és úgy festenek mint az Erik a viking hülye atlantiszi elitje, akik nyakig a vízben is boldogan éneklik, hogy „nem süllyedünk“. Mert az atom az nem sugároz, ez egy bolsevista trükk, minden atomból van, mi is, azt sugározunk-e? Nem persze, az atom sehogyse sugároz, hüjék!
Ha mégis, majd beleírjuk az alapkotmánytörvénybe, hogy nem, oszt jónapot! Hülye atomja neki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése