2016. január 6., szerda

Vagy amit...

Hazafelé a buszon axiomatikusan közpártrádiót hallgatok, ma is, jönnek a hírek, a bejelentkezés meg annyi, hogy "Vízkereszt napja van", mintha ebből mindenkinek tudnia kéne a hányadikát. Én mondjuk művelt vagyok, ezért tudom ebből a szlogenből is, hogy január vagyamitkartokadika van, de nem olvashat mindenki Sexpírt.

Vagyis szerintem ezt úgy kéne bemondani, hogy "Most dobd ki a fenyőt, köcsög"-nap van, Jézus már vizes, Keresztelő János feje tálcán nemsoká, te meg már szilveszterig megzabáltad az összes szaloncukrot, és amúgy is vízkeresztkor kell néphagyományilag kidobni a halott örökzöldet, vagy amit akartok.

Még jó, hogy az örökzöld nálunk tényleg örök, nagyjából tíz éve ugyanaz, persze egy fenyőnek könnyebb örökzöldnek lenni, ha eleve műanyagból meg drótból van, már az anyja, a bicikliküllő sem látott igazi tobozt, sosem.

Azért a hétvégén leszedem a díszeket, de a műfenyő marad, amíg nem találok elég nagy méretű szemeteszsákot, amiben kevésbé porosodik, bár már évtizedes karácsonyi rituálé a fenyő porszívózása. A díszítése már csak hab a torkán.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése