2016. január 16., szombat

Kaszárnyahumor

Kövér László visszaállítaná a sorkatonaságot. A magyar parlament házmestere ráadásul nem csak nálunk, de az egész EU-ban ezt tenné, mert ha nálunk van sorkatonaság, és mondjuk a briteknél meg nincs, akkor London rövidesen nem az ötödik legnagyobb magyar város lenne, hanem talán a harmadik.

Tipikus kövérlászlói gondolatmenet, ha valamiről tudja hogy ijesztő baromság, de az ő szívének kedves, akkor legyen kötelező mindenkinek, és máris nem kell magát elmaradott perverz gyökérnek éreznie. Ha például ő személy szerint szeret a „történelminek“ kinevezett egyházakkal smúzolni (fene a gusztusát), akkor legyen csak kötelező hittan, meg minden reggeli imádság és tanítás az állami rádióban, akkor egy új buszmegállóra is csak egyházi áldással, tömjénfüstben lehessen felavatni.

És most ezt terjesztené ki nemzetközivé, ha már ők nem tudnak kilépni a hidegháborús logikából, akkor rángassuk bele a dánokat meg a íreket is, hisz nincs is annál szebb, mint mikor fiatal férfiak hónapokat vagy éveket csesznek az életükből, pont akkor, amikor nagyon nem kellene.

Kövér egyébként valami homályos rizsázással keni el, hogy mire lenne ez jó, valahol a szokásos migránsozós-terroristázós fideszkádéenpés pánikkeltés hímes mezején, csak hát nagyjából egy éve már, hogy minden fideszkádéenpés véglény migránsolni kezd, ha épp nem jut eszébe, vagy egyszerűen túl bonyolult neki a rezsicsökkentés szó. (Amúgy lehetne valami fideszkáderekre optimalizált újbeszél változat, rezsicsök például, azt könnyebb kimondani.)
Na erre a sorkatonaság semmilyen elképzelhető módon nem megoldás, pláne mert a probléma sem világos. Kövér nyilván úgy képzeli (nedves álmaiban úgy jelenik meg), hogy a szép szál, rendkívül bajszos magyar legény, aki iszonyúan hazafiassá vált a kiképzés alatt, majd pár deli pisztolyával lövi halomra a sunyi tekintetű afgánokat, ha megérzi rajtuk a TNT szagát. Vagy ha nincs nála fegyver lekaratélyozza (lebarantázza?) őket jól, hisz ő kiképzett katona, akkor pedig rettenthetetlen és valami egykori kisgazda főfasz szerint egy magyar katona puszta kézzel többet ér ötven felfegyverzett amerikainál is. Hát még mennyit érhet ilyen civilizálatlan suvickos képűekhez képest.

Na most az igazság ezzel szemben az, hogy a sorkatonaság bunkó szívatás volt, nem több (én pl. megúsztam, egy rendes pszichiáternek köszönhetően), de ahogy talán Uj Péternél olvastam, arra jó volt, addig viszonylag rendes fiatalok megtanultak hazudni, lopni és inni. Mert a jobbra át - balra át, a menetelés, a négykézláb felmosás meg a krumpli- és vécépucolás, ez az egész arrogáns hatalmi erőszakoskodás senkiből nem csinált jobb embert, legfeljebb cinikusabbat. (Hadsereg nyilván kell, de a katonaság egy szakma, a laktanya egy munkahely és nem büntetőtábor, csinálja az, akinek kedve van hozzá. Őt persze nem lehet szívatni, mert felmond és elmegy kamionsofőrnek.)

Nekem lenne egy javaslatom a sorozás helyett, ez olcsóbbá és egyszerűbbé tenné az ügymenetet. Minden 18. évét betöltött magyar állampolgár (nemtől függetlenül, hisz ne diszkrimináljunk) kapjon egységesen fél év letöltendő fogházbüntetést, szívásnak az is szívás, ott is be lennének zárva, szadista altisztek is jutnának nekik, és az ottlétüknek szintúgy nem lenne semmi értelme. Viszont nem kapnának fegyvert, ennyivel beljebb lennénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése