2016. január 4., hétfő

Hav

Csodálatos dolog, hogy ha leesik három centi hó, megbénul a város, elakadnak a buszok, a házmesterek meg úgy szórják a kőzúzalékot mindenhová, mintha az életül múlna rajta. Az odáig oké, hogy a lakók te taknyoljanak el a járdán, de mondjuk ne ártana először eltolni azt a nyavalyás havat, és a szórásból kihagyni a behavazott virágágyást, az arra járó macskát meg Kovácsék Suzukiját.

De szokás szerint a túlreagálás az egyetlen reakció, azaz vagy teszünk magasról az egészre, vagy atombombával akarunk havat takarítani. Valamint a politikusok (de tényleg mindenki) mondjanak le, elvégre tűrhetetlen, hogy januárban havazik ezek meg nem tesznek semmit ellene, bár talán egy-két lelkileg támogató esemes még leeshet a kormánytól, ami igen szívet melengető gesztus, a melengetéstől meg ugye olvad a hó is.

Esetleg el lehetne intézni, hogy a hó már esés közben elolvadjon, persze akkor meg az esőzés miatt állna le minden, de legalább a házmesterek abbahagynák a járda (macska, Suzuki etc.) permanens kövezését.

Vagy simán lehetne az alkalmazni azt az elvet, hogy ha Isten havat adott, csinálj limonádét... izé hóembert (meg jégkockát a limonádéba), vagyis keressük meg miért jó dolog a havazás.
Egyébként nem az, legalább is városban elég felesleges, a mezőgazdasághoz meg nem értek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése