2018. december 20., csütörtök

A drónok támadása

A mai nap híre volt, már reggel, hogy le kellett állítani a londoni Gatwick reptér forgalmát, mert drónokat láttak a bevezető légifolyosónál. Nagy, veszélyes, vérengző drónokat gondolom, de persze ez egyáltalán nem vicces, mert ezek a távirányítós izék tényleg képesek katasztrófát okozni. A nagy, és egyáltalán nem vérengző utasszállítók ugyanis sokkal sérülékenyebbek, mint amilyennek elsőre látszanak, és távolról sem lelkileg. 

Egy hajtóműbe repülő drón, madár, teniszlabda vagy anyacsavar elég sok gondot tud okozni. Gondolom ezért nem lehet teniszezni a repülőterek kifutópályáin, meg hát kinek is lenne kedve akkora zajban. Sőt, jobban belegondolva, én még sosem láttam reptéri shopban teniszlabdát, szóval biztos nagyon veszélyes lehet a légiközlekedésre, szemben a Toblerone csokival meg az akciós whiskyvel, amit egy plüssmaci ölelget. Akciósan, nyilván.

Képtalálat a következőre: „easyjet funny pics”
catoonstock.com

De szerencsére Gatwicken még sosem jártam (egyszer láttam a brightoni vonatból, de gondolom az nem ér), nem is terveztem soha, így aztán az, hogy az EasyJet törölte a mai két járatpárját ferihegyről, akkor sem érintett volna, ha. Viszont az is hülye aki az említett társasággal repül, úgy tapasztaltam, az Easy egyáltalán nem easy, a második legvacakabb fapados társaság a Ryanair után, ami önmagában nem egy teljesítmény, de náluk a Wizzair is jobb. Pedig az sem egy matyóhímzés.

Oké, a fapados társaságok nem a kényelemről szólnak, hanem hogy gyorsan el lehet velük jutni messzire, de az a repülő marhavagon hangulat, amit néha közvetítenek, az azért nem igazán vonzó. Pláne mert a fapados az angolul nem fapados, hanem a fenti szemléltető ábrán láthatóan budget, vagy a másik változatban low cost. És ugye a lókoszt, az istállóba való, nem marhavagonba.

De legalább az easyn volt a legfanyarabb humorú stewardess, akihez vala szerencsém volt. A londoni leszállásnál (Lutonban, nem a Gatwicken), azt mondta, hogy üdvözöl mindenkit ott (pont azzal a hanghordozással, mintha legszívesebben átvágná a torkunkat, esetleg a sajátját), és hogy az időjárás meg épp olyan mint a férje: "Grey and miserable."
Ízidzset öcsém, ízidzset!
De itt legalább drónok nincsenek:

Képtalálat a következőre: „easyjet funny pics”
dearcustomerrelations.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése