2018. december 5., szerda

Mikulás+ÁFA

Ez a mikulás-dolog tényleg elég kártékonnyá tud válni, pláne ha fideszes képviselők használják a permanens kampány részeként az óvodákban. Mint például szabó zsolt, aki a 444.hu írása szerint, egy óvodai mikulásozás alkalmával kivette az ajándékcsomagokat a piros ruhás idénymunkás kezéből, és ő adta oda a gyerekeknek, hogy nyilvánvalóvá tegye, ki is az igazi mikulás. A fideszkádéenpé természetesen, ezekre a csomagokra valót is szabó képviselő kuporgatta össze szerény kis jövedelméből, sőt a költségtérítésből is csak parizeres zsemlét vett, hogy több maradjon a gyerekeknek. És ha már ilyen önfeláldozó volt, természetes, hogy ki kellet csavarnia a mikulás kezéből zacskókat, mert közelről akarta látni, a gyermekek arcán feltűnő mosolyt, hisz neki ez a legfontosabb, őt ez élteti, miként pártját is, vezérelvük az önzetlenség.
Ezért aztán a Képviselő Úr (abba most nem vagyok biztos hogy nagyságosnak vagy tekintetesnek kell-e szólítani, de asszem nagyságosnak, a tekintetes az a falusi bíró/téeszelnök/alpolgármester) időt és energiát nem kímélve látogatott el az óvodába, hogy a keresztényi szeretet jegyében csak adjon, adjon és adjon.
Legalább is én így képzelem.

Azt mondjuk nem egészen értem, hogy ha nem ő volt pirosban (ezt a színt biztos tiltja  Párt), akkor milyen szerepben is volt jelen, kizárásos alapon ő lehetett a krampusz. Ez mondjuk egy hivatásos politikusnak testhezálló figura. Bármelyik oldalon.
De! Nekem óvodás koromban az jött le, hogy a krampuszoknak a mikulás a főnökük, ami viszont arra utal, hogy ez a konkrét avatár nem volt a helyzet magaslatán, hagyta, hogy a beosztottja átvegye az ő szerepét, és saját szakállára intézkedjen. Pedig szakálla ez esetben csak a mikulásnak volt, ez a cikkhez mellékelt képen is jól látszik.
Logikát meg kár keresni az egészben, a butaság nullával osztást okoz, az eredmény így szükségszerűen értelmetlen.
(A mikulás egyébként azért kisbetű, mert nem tulajdonnév, nem egy konkrét személyt jelöl, hanem egy szezonális foglalkozást, magam például legalább hármat láttam ma, pedig nem kószáltam túl sokat a városban.)

És változatlanul nem értem,  mi a fenét keres egy képviselő (mint képviselő, és nem mondjuk mint szülő vagy önkéntes segítő) egy óvodában, miért repül rá egy ilyen alkalomra is mint valami keselyű, miért nem tudja, igazából hol a helye és mi a dolga? Komolyan gondolja, hogy jól mutat majd a helyi lapban az óvodában hiénázó öltönyös alakja, és ettől aztán majd mindenki rá szavaz, egyszer majd?

Na jó, talán értem, csak nem tudom elfogadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése