2018. december 28., péntek

Garázsvásár

A karácsonyi harácsolásban nyomult minden kereskedelmi lánc, volt blekfrájdéj, karácsonyi akciók, most meg a mégis nyakukon maradt cuccokat poszt-karácsonyi akciókkal próbálják meg elsózni. Mindenhol óriási leárazásokat hirdetnek, szinte bármire, ezek tényleg leáraznák a macskát is a tetőről. Mert ha  valaki nem is akart okostévét venni a karácsonyi akcióban, az nyilván megbánta már, és vesz egyet az év végi leárazásban.

A sarki boltban is leárazták a szaloncukrot, hát hiába, a csokimikulással ellentétben ezt nem lehet átcsomagolni húsvéti nyúlnak, de a kuszkuszt is. Pedig a kuszkusz nem tipikus karácsonyi étel, legalább is Európában, úgyhogy valószínűleg arról van szó, hogy a törzsközönség nemigen tudja mi a fene lehet, de azért el kellene adni, ha már. A törzsközönség amúgy leginkább féldecis piákat vesz dobozos sörrel, nem elvitelre, hanem a bolt előtt fogyasztva, a fához kikötött csivavák társaságában. (Gondolom kutyasétáltatás ürügyén lépnek le otthonról, felest inni meg fociról dumálni a garázsbolt előtt.)

Ennek megfelelően a boltban kétféle sajt van csak, trappista meg valami noname kockasajt, egy rokfortot úgyse venne meg senki mert drága, és ahhoz képest még penészes is. Nincs francia konyak csak Bandy márkájú szeszesital, nincs brokkoli csak hagyma meg krumpli, maximum karfiol, de azért van minden, csak választék nincs. Azaz mindenből van egy-kétféle cucc, én egyszer még olívabogyót is tudtam ott venni, fokhagymával töltve, de a kuszkusz az úgy tűnik túl van minden határon. (Meg a gránátalma, amikor kérdeztem, hogy van-e esetleg talán nemdebár, az eladó csaj visszakérdezett, hogy az mi, mondtam hogy olyan mint a tojásgránát, csak nem tízes dobozban árulják - máshol - viszont a gránátos kockához nem ajánlott.)

Ezzel együtt bírom a garázsboltot, ez van legközelebb, nem kell sorban állni mint az aldiban benne, és félreteszik nekem a rozskenyeret, el ne fogyjon, mire másnap beesem érte.
Az meg a sajátos lakótelepi hangulathoz tartozik, hogy hétköznap festékes ruhás, hétvégén meg melegítős, borostás férfiemberek állnak a garázsbolt előtt, és fogyasztanak.
De a témák alapvetően ugyanazok: a foci, a Géza (Lajos, Ede etc.) meg a nők. Ezekről posztolnak egymásnak az élő fészbukon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése