2021. október 3., vasárnap

A remény hal meg utoljára, de előbb jön az idegroham

A nagybritánok tényleg belehülyülnek a berxites problémáikba. Az ugye evidens, hogy nincs elég sofőr, miután az EU-s külföldiek tízezerszám húztak haza, így aztán nincs  aki kiszállítsa a kutakra a benzint, meg szupermarkecokba a banánt.
És ennek a hiányparának az egyik legújabb példája, hogy a minap húsz autós követett egy tartálykocsit, hogy melyik benzinkútra megy, hol tudnak majd felhalmozás jelleggel tankolni. Nem előzték meg a kamiont, viszont mentek utána minden mellékúton, míg meg nem érkeztek a célállomásra, ami egy építkezés volt.  Mert a tartálykocsi nem benzint, hanem cementet szállított, egy építkezésre.

És mikor ez kiderült, még az üldöző sofőrök voltak felháborodva, hogy a kamionsofőr igazán szólhatott volna nekik, hogy nem benzint visz. Na ja, szerintem is minimum elvárható lett volna attól a szemétládától, hogy például felgraffitizze a vontatmányra, hogy: "Cement, köcsögök! Értitek, C-E-M-E-N-T!" De ez a mocsok hagyta, hogy a derék úrvezetők mérföldeken át reménykedjenek, miközben égették az értékes üzemanyagot, elcseszték az idejüket, és lehet hogy haza sem találtak a világvégi építkezésről, miután lehajtottak a GPS-ük által ismert térképről.

Az ilyen félreértések elkerülése végett, igazából minden teherautóra ki kellene írni kurva nagy betűkkel, hogy mit visz a hova, mondjuk hogy "Uborkás-vodkás sajtkrém a Sainsbury's-be, Sheffield, Church Street, nyitva esete kilencig. Ugyanott vécépapír kapható!" (A vicc kedvéért megnéztem, tényleg van Church Street Sheffieldben, ez olyasmi mint nálunk a Kossuth meg a Petőfi utca, hogy nem lehet vele mellényúlni, ha van öt utca valahol, a egyik jó eséllyel Templom, felvágósabbaknak Egyház.)




És igen, a nagybritán kormány végül tényleg bevetette a hadsereget is a ellátási gondok enyhítésére. Mondjuk kétszáz katona nem tűnik túl izmos kontingensnek egy kábé 67 milliós országban, akármennyire is dzsíájdzsó-kompatibilisek a terepszínű hadizemélyek, ők legfeljebb azok a fecskék lehetnek, akik nem csinálnak nyarat. Mondjuk így ősszel ez nem is leenne egy reális cél, kihívás annál inkább.

A válság megoldása meg nyilván az lenne, ha a polgárok nem tömörülnének a bezárt benzinkutak körül, négybetűs szavakat mantrázva, hanem szép nyugodtan, online tankolnának, home office-ban, vagy a BP webshopjából rendelnének palackozott naftát, házhoz szállítással. És akkor csak a családtagjaik  idegeire mennének, ami már komoly előrelépés lenne, mert az idegekre menés köztudottan nem benzinigényes művelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése