2021. október 2., szombat

Diznihercegek Pesten

A hülye hírek néha szórakoztatóak, a felesleges és hülye hírek viszont mindig fárasztóak. Bónuszként esetleg idegesítőek is, hogy ezt most tényleg mi a büdös francnak tolják a képünkbe. Se közünk nincs hozzá, se érintettségünk, így aztán a francot sem érdekli melyik címlapnőci botoxoltatta a fejét, mit böffentett egy bulvárlapban a helyettes államtitkár, vagy milyen kalapja volt a melyik hercegnének egy rosszízű jótékonysági izén a Ritzben.

És kora reggel pont az utóbbi jön szembe, egy többek által mértékadónak gondolt oldalon, ami annyira lényegtelen és egyúttal idegesítő, hogy akkor szó szerint idemásolom a lényegét. (Legyen másnak is vérnyomása tőle, ha már én hülye előbb kávéztam, aztán kezdtem híreket fogyasztani. Pedig fordítva kéne, hátha nem kell az a kávé.)

"Három ország királyi családjának tagjai gyűltek össze a héten Budapesten: Mihály kenti herceghez Leka albán koronaherceg és Fahad al-Thani katari herceg csatlakozott, nemzetközi kapcsolataikat erősítendő."

Na most, ez ki a frászt érdekel? Közünk hozzá, azon kívül, hogy pont Pesten bírt összefutni ez a három számunkra tök lényegtelen alak?
A brit királyi család eleve egy valóságsó, hatalom nélküli, bulvár-kompatibilis celebparti, a kenti herceg, mint a királynéne unokatesója viszont még ebben az aranyozott szánalmasságban is jelentéktelen mellékszereplő. A katari herceg dettó (bár az ott egy rendes monarchia, csak nem ő a főkutya), Albánia meg ugye köztársaság, tehát annyira királyi a család az ottaniaknak, mint nálunk a Habsburgok, vagyis menyjenek a francba, lehetőleg máma még.

Ettől persze erősítsék csak a nemzetközi kapcsolataikat, nekik ez jut, tényleges hatalom, befolyás vagy tekintély nélkül, esetleg a nemzetközi kapcsolatok erősítése közben tüntessék is ki egymást a Nagy Valagrend parancsnoki fokozatával, vagy ami épp kézre esik. Súlya, jelentősége, bármiféle fontossága az egésznek nincs, játszanak nyugodtan királyok-hercegek-grófokosat, csak engem ne traktáljanak vele, mintha ez valódi esemény, és valódi hír lenne.

A trió a magyar Országgyűlés meghívására érkezett - folytatja a fontoskodást a "cikk", ami viszont - épp az előbbiek miatt - nekünk kínos, mert mégis mi a fasz köze van a magyar parlamentnek egy albán "koronaherceghez", miközben persze a katari szálat értjük, oda a Felcsúti Döbrögiség Alkotmánytalan Márnemköztársaság ráheli szinten be van kötve. A kenti hercegnek meg annyi a jelentősége, hogy windsori módon kopaszodik, pont mint a rokonai, és hülye szakállal kompenzálja. De ez nyilván indokol egy parlamentáris meghívást, nálunk ennél kevesebbért is rendeznek állófogadást a Duna-parti neogótikában.

És ez engem tényleg nem zavarna (annyira) csak ne tegyék közszemlére, mint Mulatós Gizi a melleit, csinálják otthon a négy fal között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése