2021. október 3., vasárnap

Légy több a milliónál!

Hollik I. kádéenpés nertárs szerint már több mint egymillióan írták alá a Karácsonykor Stopgyurcsány Petíciót, ami szép szám egy igazából semmire sem jó propagandahúzástól. Ráadásul Hollik nertárs figyelemreméltóan szerény volt, elvégre mondhatott volna egymilliárdot is, nincs senki, aki ellenőrizhetné. Láthatóan az a lényeg, hogy ha a Párt beleáll valamilyen projektbe, akkor abban evidens módon többeknek kell részt venniük, mint az ellenzéki előválasztáson. Az Állatölési Nemvilág Kiállításra is bemondták már a 650 ezret, és be fogják mondani a milliót is, a petíciós cirkuszt meg már eleve innen indítva tolják a közvélemény képébe, hogy aztán október végéig soha nem látott tömegekben gyűljenek még az aláírások.

Hogy egy tizenkettedik éve teljhatalommal kormányzó (uralkodó) rezsimnek mi szüksége van ilyesmire az persze homályos, valami olyasmiről lehet szó, hogy ők, csakis ők akarják tematizálni a közbeszédet, és erőt akarnak mutatni, saját támogatottságukat demonstrálni. Ha már egyszer a szakértelmükkel, puritanizmusukkal vagy erkölcsi szilárdságukkal nem dicsekedhetnek, legalább az látsszon, hogy a Zemberek, úgyis mint nép,  mögöttük állnak, és nem azért, hogy hátbaszúrják őket.

Ezért kell Holliknak ilyen bombasztikus(nak szánt) bejelentésekkel előállnia, és erős a gyanúm, hogy erre tényleg pont ő a legalkalmasabb. Egy gyakorlatilag nem létező párt (valójában fidesz-tagozat) képviselője, aki politikusként garantáltan nem tett semmit ami fontos vagy számít, legemlékezetesebb közéleti akciója a hajbeültetése volt (persze lehet, hogy visszafelé kopaszodik), tehát nincs hová erodálnia megbecsültségét. Mert neki - mint jellegtelen kesztyűsbábnak - olyanja nincs, soha nem is volt. Szóval ideális médiuma a nagyon buta kormányzati propagandának, az ő szájába bármilyen hülyeség adható.
Érdeklődéssel várjuk a Hopp Juliska, Hopp Mariska!, esetleg a Start Off-shore, Start Marbella! petíciót is, azt pont ugyanilyen lelkesen nem fogjuk aláírni, hisz itt Populizmus-Alsón amit milliónyian támogatnak, az csakis valami sötét ostobaság lehet. Vagy valami különösen aljas propaganda-kampány. Pont mint ez.

A konklúzió tág kerete pedig az, hogy ne egyél szart, egymillió légy is tévedhet, de kétmillió is épp olyan könnyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése