2021. október 18., hétfő

Ezt ők most tényleg

Aszongya a médiahatóság... Tényleg, miért e szerény elnevezés? Pedig hívhatnák Kultúrtartalmi Cenzorbizottság Részrehajlási Igazgatóságnak is, nyilván Rogán Tyutyu alá rendelve közvetlenül, néhány tízmilliárdért, a hülyének is ugyebár...

Szóval azt írják (mondgyák, tvittelik, füstjelezik), hogy az Elkúrtuk az tényleg egy művészfilm. És nem, szerintem nem úgy kell írni a címét, hogy Elkxrtuk, mert mióta az automata moderátor-robotok/algoritmusok miatt sokan a szar szót (ami egy normális magyar kifejezés) xarnak írják, én a jeles mű címét Elszartuknak helyeírásítanám. Márpedig Gurcsány Háttérhatalom Ferenc, nem ezt a szót használta. (Akinek ugye a Háttérhatalom nem a középső neve, hanem az igazi.)

Hogy a vonatkozó műegész tényleg művészfilm-e, azt nem tudom, az előzetesétől nem kerültem egy esztétikai orgazmus közelébe, de legalább nem áll szándékomban megnézni. Egy ilyen hiszti-kampánnyal felvezetett, sötétben és hátulról is ócskán orbánista izével nem töltöm az időmet, amiből viszonylag jó filmekre sem jut elég. 
De akit érdekel élvezze, bár a kortárs magyar filmművészet az sosem kurzuslovagok keze alól csúszik ki, márpedig Kálomista producer két idegroham között valószínűleg iszik annyit, hogy a felcsútit is szépnek lássa. Demokratának nyilván nem, az neki sem a szíve csücske.

És a legszebb, az indoklás: "Az NMHH azoknak a forgalomba kerülő filmeknek ad art minősítést, amik művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amit a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél." A Gyurcsány-basztatás nyilván tényleg jelentősen járul hozzá az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez. Meg oktatási szempontból jelentős, hisz okulásul szolgálhat, hogy ne... (Ja, és jut eszembe: mi a faszt jelet az, hogy a "kultúra feljődése"? A kultúra az nem fejlődik, az változik, sőt a kultúra az maga egy folyamat, nem pedig állapot, hogy egyikből a másikba. Fejlődjön, persze barmok.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése