2019. július 5., péntek

És kopasz

Ma belefutottam egy igazán vicces tényszerűségbe (itt), vagy sírnivalóba, már ha komolyan van gondolva a dolog neki. Merthogy az egyik herceghalmi polgármester-jelölt (gondolom azért van több) bedobta az ultimate kampányszlogeneket. Miszerint ha ő nyer, a templomtornyot megemelik tíz méterrel hogy messziről is látható legyen, vagy hogy "Újra felállítanánk a helyi polgárőrséget, megbízható, kigyúrt, kopasz fiatalokból."

Nekem ez utóbbi a kedvencem. Hisz köztudomású, hogy a kigyúrt, kopasz fiatalok egyfelől megbízhatóak (nem véletlenül vannak tele az újságok kigyúrt, kopasz bébiszittereket kereső hirdetésekkel), másfelől meg küldetésüknek tekintik a polgárok védelmét, azaz polgárőrséget csakis belőlük, vagy inkább az anarchia!

Az viszont nem tiszta, hogy akkor a kigyúrt, kopasz középkorúak már alkalmatlanok polgárőrnek, vagy alkalmasak lennének, csak kellenek a francnak. Illetve az állítás csak fiatalokról szól, hogy fiúk vagy lányok legyenek-e, arról nem. Mert mi van, ha Herceghalmon több kigyúrt, kopasz lány is jelentkezik polgárőrnek? Felveszik-é őket, vagy sem. Avagy ha a jelentkezők egy része kigyúrt, kopasz lány, a pohár félig tele van-e, vagy-e nem. Félig. E?

És persze remek az a gondolat is, hogy csak magyar együttesek zenéje, vagy magyar népzene szólhat majd a herceghalmi szabadtéri rendezvényeken, a többit csak hangszigetelt zárt épületben lehet előadni. Tehát ha valaki egy Mozart-menüettet játszana el a falunap színpadán, azt elvezetik-e a kigyúrt, kopasz lányok? Hisz Mozart osztrák volt, vagyis labanc, tehát az ő zenéjét játszó kamarazenekart valószínüleg meg is verik majd a kigyúrtak. Nagyon kopaszon.
Vagy: Zoránt lehet majd játszani hangszigetelés nélkül? Elvégre ő szerb. És nem rovásírással énekel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése