2019. július 18., csütörtök

Fap Ad

A hvg.hu-n olvasom, hogy Felcsút miniszterelnöke (gondolom  nem az egész országé, akkor az egész ország kicsit másképp festene) fapados járattal jött haza a minap Milánóból, lazán vegyülve a nép közé. Hogy mit csinált Milánóban azt nem tudni, de lehet találgatni, hogy vajon múzeumban volt-e vagy focimeccsen. Mindenesetre ez a "nép egyszerű gyermeke" imidzs ez rendszeresen előjön nála, amikor meccsen szotyizik (igaz ot a VIP-páholyban), amikor kockás flanelinghez húz szöszmöszös zakót, pálikát iszik a kolbászra vagy csak simán randán elhízik - ezek mind-mind a a nép jellemzői, leszámítva a VIP-páholyt. Meg a magángépeket, melyeket ugye a plebsz választott képviselőin keresztül fogyaszt. Valamint azok rokonain, barátain és üzletfelein keresztül. 

És persze felmerült a kérdés, hogy de ez akkor most hogy? A felcsúti ramszesz hirtelen megtért a puritanizmushoz, hatott rá a súlyos milliárdokért átépített új munkahelye és a Gundel-menza megkapó, mondhatni szerzetesi egyszerűsége, és rájött, hogy a csapatszállítónak vásárolt Airbusokkal mégsem neki kellene repkednie, a hűbéresei magángépeivel meg pláne nem.
Vagy az egész csak egy sima PR-akció, hisz az ő píárosai elég jól (értsd: gátlástalanul) használják a közösségi médiát, és pontosan tudták, hogy egy reptéri váróban megjelenő zorbán kellő szenzáció lesz, és úgyis mindenkinél van legalább két kütyü, amivel lefényképezheti. Aztán kiposztolhatja, aztán mások megoszthatják, aztán rácsaphat a sajtó, és máris virálisan terjed a hír a miniszterelnök foglalkozású cégvezető megkapó mindennapiságáról. (Mondjuk ez még mindig egy fokkal jobb, mint mikor besurranó tolvajként kukkolt Törőcsik Mari ablakán be, még jó hogy ott volt egy profi fotós, aki tetten érte.)

De a legjobb, hogy a hvg kormánypárti kommentelői a lap szemére vetik, hogy nekik aztán tényleg semmi sem jó. Mert ha magángépen repül, akkor az a baj, ha meg fapadoson, akkor az. Pedig tényleg mindkettő baj. Az első mert az sima korrupció, a második meg sima képmutatás. Hisz az mindeni számára világos, hogy nem szorul rá a Vizzer szolgáltatására, amúgy pont annyira nem, mint egy-egy NER-oligarcha magánrepülőjéra vagy yachjára sem.
Ráadásul két lányával utazott, no testőrség, írja a képet is beküldő utastárs. Ami nyilván kizárt, én kíváncsi vagyok, vajon hány, épp turistaútjáról hazatérő utas volt amúgy a TEK alkalmazottja. Tizenöt? Húsz? Ennél kevesebb "személybiztosító" nélkül nem szokott, szerintem sokszor nem is mer elindulni.
Az oké, hogy Milánóba csak pafados repülőjárat van (Wiiz és Ryanair), tehát ha nem akar sokat ülni a mikorobuszban akkor azzal megy. De. Ettől még nem kell eljátszania az álruha-mentes Mátyás királyt, telik neki priority boardingra, meg felvállalhatja a testőreit is, egy állam- és/vagy kormányfőnél ez normális ügymenet.
De ez így, nos ez csak ócska parasztvakítás volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése