2019. július 22., hétfő

Vegánfasizmus

Nagyon divat lenn manapság a vegánság, azaz hogy az ember ne csak húst ne egyen, hanem semmilyen állati eredetű cuccot ne fogyaszon. Tojást nyilván, de tejet, sajtot vagy mézet se, az utóbbi amúgy is a méhek hányása, szóval ha már nekik sem kell akkor nekünk minek.
És vegánnak lenni nem csak egyszerűen divat, de lassan elvárás, afféle morális minimum a nem vegán többség felé, mert ott tartunk, hogy a hardcore növényfetisiszták szerint nem csak akkor vagy mocskos gyilkos, ha rántott csirkét ebédelsz, de már ott elbaszod a karmád, amikor pár órával korábban kefírt reggelizel. Hiába no, nem lehet félig gonosznak lenni.

Viszont vannak aggasztó kérdések. Például hogy akkor most a gombák minek számítanak? Ha már nem növények de nem is állatok? Gondolom gombát enni akkor a szürke zónába tartozik, meg kell majd kérdezni róla a Földanyát, hogy a szeretetcsatornázásával üzenje meg már, mi legyen az teszkóban vett akciós csiperkével.

Meg hát az van, hogy mi lesz a papucsállatkákkal mag a hasonlókkal. Asszem elég nehéz úgy megenni egy almát, brokkolit vagy  meginni egy pohár vizet, hogy az ne legyen tele mindenféle mikró organizmusokkal. (Ezek ilyen nagyon kicsi konyhai melegítőeszközök, csak nem Samsung egy sem, hanem Organizmus.) Na most ezek állatok-e? Oké, a papucsállatka az nem az csak állatka, de egy hithű és eltökélt vegán szerintem állatkákat sem fogyaszthat, akkor sem ha előtte imádkozik a Világszellemhez, bocsánatért esedezve. (Ez persze csak akkor ér valamit, ha egy szivárvány alatt teszi, és közben baracklevárt ken az elsődleges nemi jellegére, áldozati ajándék gyanánt.)

Szóval az igazi, ideáltipikus vegán az fényevő, de tényleg csak fényt fogyaszt, mert abban biztos nincs semmi állati eredetű. Na jó, a szentjánosbogarakat azért el kell kerülnie, mert az ő fényük már tréfli. Ezen kívül ehet még ásványokat is, de csak gondosan válogatott, tisztított ásványokat, illetve feldolgozott fémet, de csak akkor ha az öntödében és/vagy kovácsműhelyben senki nem fogyasztott fasírtot a gyertyatartó elkészítése előtt. De ha nem szereti a fémes ízt, próbálkozzon a mostanában agyonreklámozott vegán samponok és tusfürdők fogyasztásával, vagy készítsen otthon, igazán házias csőben sült lábszagot.
Levegőt venni  viszont szigorúan tilos egy igazi vegánnak, mert statisztikák szerint életünk során rengeteg apró rovart nyelünk be, mikor levegőt veszünk. A sejtszintű anyagcserét tessék szeretetenergiával megoldani!

Képtalálat a következőre: „vegán vicces”
vilagevo.hu (The White Moose Café, Facebook)

1 megjegyzés:

  1. Mi surun tartunk vegan napokat. Lanyom tobbszor, mint en. Nem azert, mert nem szeretjuk a hust es a tejtermekeket - imadjuk oket. De egyeni szinten is muszaj tenni a kornyezetszennyezes a klimavaltozas lassitasaert. Es igen, tudom, egy kis jegkorszakbol jovunk ki, de lassuk be, mi, emberek, ratettunk meg egy jo nagy lapattal...
    Szoval nem olyan nagy aldozat a felesleges hulladek kikerulese, es a vegan napok, amennyi csak belefer, es a tobbsegeben husmentes napok (ha husos, akkor pedig lehetoseg szerint kistermelotol beszerzett hus).

    A vér- veganoktol en is kivagyok. Sztem sokakat elriasztanak attol, h atgondoljak, es belefogjanak, es kornyezetvedelmi jelleggel csinaljak, ha nem is 100%-on, de valamennyire. Foleg a metanpofogtetokkek van a gond (sajnos kb minden sajtot imadok, es literszam eszem.a joghurtot, tejfolt is alapjaraton - de hangulattol fuggoen heti 1-2-3-4 napot meg en is kibirok nelkuluk - most epp ures kavet kortyolgatok a szokasos tejes helyett...)

    Es az a muanyagmentesseg es keves(ebb) allati eredetu termek annyira nem ordongosseg. Alig par evtizede a nagy tomegeknek ez volt az altalanos. Muanyag egyszeruen nem volt. Husra pedig nem tellett olyan gyakran + hutoszekreeny sem volt + felvagottakkal sem volt teli a bolt.
    Szerintem.

    VálaszTörlés