2019. július 19., péntek

Vízbevágó kérdés

Reggel lekcogtam a sarki garázsboltba, némi tejet vételezni, meg halat a teknősnek, és hát ekkora beszerzés miatt még a három perc sétára lévő Aliba se nem megyek, hisz a másik irányba három perc a garázsbolt. Ahol nem kell bolyongani a pocok között sokat, mert ez szó szerint egy garázs volt előző életében, és nincs sor a pénztárnál legfeljebb valaki épp áll előttem. A bolt előtt a szokásos-bácsi-kontinges, kezükben az elmaradhatatlan féldecis üveg ízesített ipari sebbenzin (a "kutyaparkoló" feliratú villanyoszlop-kampóhoz lehorgonyzott spániel opcionális), bent a boltban viszont maga Szottyadtné Ordenáré Aranka kárál, mint mindig. Ő valószínűleg eleve boltban lakik, a tejhűtő és az édességek közé beékelve, mert bámikor is járok arra, majdnem biztos hogy ott találom, Számára afféle klasszikus értelemben vett agóra lehet a bolt, a köz- és magánélet, a kultúra és a világpolitikai aktuális kérdései ugyanúgy tematizálódnak, mint Szomszéd Irénke lépcsőház előtti dohányzása vagy a Jóbarátok közt Rosszban aktuális epizódja. Mert neki végül is mindegy (és e tekintetben modellértékű), hogy mi a téma, Orbán, Gyurcsány, a kínai bolt, a tévéműsor, mert alapvetően mindenki menjen az anyjába, még az időjárás is, bár hogy annak ki lehet az anyja? Talán az a különösen roszindulatú isten, akit szintén gyakran emleget, jobbára negatív értelemben.


Úgy tűnik, Aranka mostanában a természettudományokba ásta bele magát, mert tegnap épp arról értekezett (amíg egyenként (!) lemérette a krumplit, hogy elég egyformák-e, különben nem egyszerre főnek meg rendesen), szóval arról hintette az igét, hogy felénk valami baj van a vízzel. Mert az odáig még oké, hogy átlátszó, de közben semmi íze sincs. Hát kérem, régen azért normális íze volt a csapvíznek, de ennek most olyan semmilyen.
Elmélete szerint ez a mágnesesség miatt lehet, mert mindig a mágnesességgel van a baj, ha valami nem működik rendesen, meg az atommal. De atom az felénk nincs (az nyilván a pakis víz ízét rontja el), monjuk jobb is, mert az atommal azzal csak baj van, ide ne hozzák. Meg ilyen nagy csöveket ásnak le épp mindenhova a a lakótelepen, ezek láthatóan új csövek, biztos ezektől jön a mágnesesség.

Kábé itt tartott az akadémiai székfoglalójában, mikor az eladó csaj végre megkérdezte tőlem, hogy mégis mit szeretnék? Hogy Szottyadtné végre befogja a száját, mondtam volna ha őszinte vagyok és nem kerülöm a konfliktusokat, de így csak egy szardíniakonzervet kértem meg egy másfeles tejet. Plusz megkísértett a gondolat, hogy veszek ásványvizet is, de rájöttem az hülyeség.

Nekem semmi bajom a csapvízzel, leszámítva hogy ilyenkor a hidegvizes csapból is kézmeleg folyik, de már rég feltalálták a hűtőt, vettünk mi is, úgyhogy ez a gond áthidalhatónak látszik.
Esetleg megpróbálom megmágnesezni, csak nem tudom hogy azt balról-jobbra lenne-e érdemes, vagy fordítva. Ez ugye attól, függ a Háttérhatalom milyen irányba mágnesezett, elvégre azt kellene semlegesíteni. Hátha mégis az Arankáknak van igazuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése