2019. július 23., kedd

Kisszerűségland

Szokásosan ócska kis affér, hogy csampa zsolt (csupa kisbetűvel) fideszes helyettes alfőfasz, aki politikilag a vívószövetség elnöke épp, megkérte (felszólította?) a nemzetközi szövetség elnökét, hogy nehogymá' Szabó Bence adjon át érmeket az eredményhirdetésen, ahol amúgy a magyar kardcsapat egy ezüsttel érintett. Hogy miért, az nem nagy rejtély, elvégre ők már felkérték Áder Aláírógépet (szül: János), és hát ugye a bajszos szar egy közjogi méltóság, aki nagyon jól tud hülyén nézni, bajszos, meg népben-nemzetben gondolkodva horgászik, a Szabó az meg csak szaros két olimpiai bajnoki címet tud felmutatni. Vivásban, a szemét, aztán itt meg parádézna holmi vívó világbajnokságon, mikor a Elnökúrnak is kell a píár, ha már amúgy sem csinál semmit kurva sok pénzért, de azt is rosszul.

Csampazsolt amúgy az ideáltipikus fideszes. Fene tudja kit képvisel, huszonhat évesen érettségizett, aztán valami kis fősulin diplomázott úgy harminc felett büfé-megalázás szakon, majd a Zrínyin csinált egy rendesebb diplomát, de akkor már parlamenti képviselő volt, szóval azért gondolom nem szakadt bele. De a víváshoz aztán rohadtul semmi köze sincs, amire lassan mondhatjuk, hogy megszokott, nálunk fideszes képviselők szoktak sportszövetségek elnökei lenni, nehogymár holmi gizda sportoló dumáljon bele a fontos kérdésekbe. Mert a fontos kérdések az olyanok, hogy pl. milyen mártással adják a lazacos körömpörköltet a verseny utáni fogadáson, meg hogy gumival kell-e megdugni Lilikét a píárost a különgépen, mikor megyünk Dubajba konferenciázni. És főleg, hogy mennyit lehet lopni egy-egy világversenyen, ezen a pesti vívó VB-n gondolom túl kevest, ezért is a hiszti. Ezek a sport fontos kérdései, nem az hogy akkor most hány tussal a melyik páston...

Budapest, 2019. július 21.
Áder János köztársasági elnök, valamint Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás (b-j), az ezüstérmes magyar válogatott tagjai a vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének eredményhirdetésén a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 21-én.
MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

Azt viszont nem értem, hogy ha a bajszos átad egy érmet, mi a faszért kell hozzá katonai díszkíséret? Fél egyedül, vagy mivan? Azt nekem ne mondja senki, hogy ez a dolog ünnepélyességét fokozza, egy sportversenyen nekem ne legyen  díszszázad, a végén még díszsortűz is lesz, ami persze tömören fejezné ki orbánisztán lényegét, de nemzetközi szinten talán kár dicsekedni vele.

És hát Szabó elmondta, hogy jelenleg olyan elnöke van a magyar vívásnak, akinek nincs sportolói múltja, nem beszél idegen nyelven, de beszól a nemzetközi szövetségnek (nyilván tolmáccsal, hogy máshogy), ő minden esetre indul a következő tisztújításon. Oké, nehéz ügy lesz, elvégre csampa elvtárs egyetlen fellelhető foglalkozása az hogy politikus, és ez is pontatlan. Mert a precíz meghatározás az, hogy fideszes, főállásban, és az sajnos mindent elmond róla. Ahogy a tettei is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése