2019. július 15., hétfő

Rekordülés

Olvasom (itt), hogy egy belga hibbant 116 órát ült egy vécén, és hogy ez világrekord. Először arra gondoltam, hogy ekkora szorulást produkálni tényleg elismerésre méltó teljesítmény, de kiderült hogy felöltözve trónolt egy kávéház közepén. Ott mondjuk tényleg elég fura is lett volna szarnia, de ha már ennyi felesleges ideje volt, megdönthetett volna még néhány rekordot. Például, hogy közben ő gondolt a világon a leghosszabban a sörre, vagy hogy ő tudott a legeszelősebben nézni a kávéház vendégeire.

Értelmetlen rekordokat persze ki lehet találni, csak minek. Mert attól senkinek nem lesz jobb, hogy ővé a világ legízléstelenebb strandpapucsa, ő unatkozott a legjobban a nyaralása alatt vagy a legtöbbször próbálta meg elolvasni a Háború és békét, sikertelenül. Az ilyesmi még csak a tizenöt perc hírnevet sem hozza meg, maximum ötöt. Sőt, az ilyen rekorderek környezetének sem lesz semmivel sem jobb, nem megy általuk előrébb a világ, sokszor még egy jót sem lehet röhögni rajtuk.

A vécén ülő sportoló meg ennyi idő alatt írhatott volna egy hosszabb verset, sőt megtanulhatott volna egy másikat. Beljebb lenne vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése