2019. július 29., hétfő

Hálóközi függőség

Ja, és az elmúlt napokban azért nem írtam, mert nem volt netem, de tegnap délután jött egy pasas a Digitől, valamit bindzsizett a kábelekkel, meg nyomkodta a laptopom, és pár perc alatt már volt is interháló.
Ami remek, mert két nap net nélkül visszalökött a sötét modernitásba, ahol már van tévé, de nem kapom meg az íméljeim, de mivel kényszeresen nyomkodom a laptopom, kénytelen voltam játszani, valami windows-ba integrált autóversenyben a negyedik szintig jutottam, és a mahjonban is új rekord lett.

Tényleg elszoktunk már az internet előtti világtól, de én már pont elég idős vagyok ahhoz, hogy emlékezzem milyen volt nem meg mobil nélkül létezni, és úgy rémlik azért megvoltunk valahogy. De úgy bő húsz éve az egyetemi koleszban már állandóan a hálózaton lógtunk, mondjuk főleg pornót töltöttünk el, már akkor is a hálózat nagyjából fele pornóval volt tele. És hát igény is volt rá, akkoriban voltam túl egy aktuálisan végzetes szakításon, úgyhogy meztelen csajt látni csak a monitoron volt esélyem.

Meg csináltam egy freemailes címet, ami így huszonhárom év után is működik, nem lehet megszabadulni tőle, mert kellhet még a címlista, meg sok régebbi ismerős egyszerűen csak ezt ismeri. Szóval a hálózat azért tényleg képes gúzsba kötni az embert, tapasztalnom kellett, hogy ez is egy újabb függőség a listámon. Pedig amikor tavasszal tíz napot voltam kórházban, észre kellett vennem, hogy vastag könyvek olvasásával is jól elmegy az idő, teljesen net nélkül. Persze ott nem volt választásom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése