2019. december 6., péntek

A papírok útja

Olvasom, hogy a némethszilárd nevű rezsipacal jogerősen, és minden további fel- és oldallebezés  lehetősége nélkül pert vesztett az Eötvös Károly intézettel szemben, mert valótlanul hazudta, hogy mennyi pénzt is kaptak Soros valamelyik alapítványától. Jó hírnevet sértett na, én meg elgondolkodtam, hogy ha mondjuk fizetnie kell (ilyenkor általában szokás), akkor az hogy fog majd kinézni. Amikor bekövetkezik.

Tételezzük fel, hogy fizetnie kell kerek egymilliót. (Fogalmam sincs egyébként, mi a tarifa ilyen esetekben, de ha hasonló, valaki sürgősen gázoljon a becsületével a jó hírnevembe. Ha kevesebb a kártérítés akkor is, és ha nincs már jó hírem egyáltalán akkor is próbálja meg, ha kell én meg is írom neki az engem sértéseket.)
Szóval miből is fizeti ki alanyunk az egy millát? Az első lehetőség, hogy a homloka verejtékével összehazudott, keresztbefölényeskedett képviselői, és azzal össszefüggésben szerzett jövedelmeiből. De az nem megy, nem azért kupogatta össze a svejci bankszámlát, hogy most ilyen hülye liberálkommunista-jakobinus "intézetnek" elébe szórja, mint disznóknak a gyöngyöt.

Tehát jön a közpénz jellegét gyorsan elvesztő megoldás, a lényeg hogy az egész legálba' menjen, minden le legyen papírozva jogilag.
Azt úgy kell, hogy szilárdunk valamely közeli családtagjának káeftéje hirtelen kap egy megbízást valamelyik minisztériumtól, mondjuk tanulmányírásra. Valami közel eső téma kell, például "A pacalpörkölt filo- és ontogenezise, hungarikum szempontból". Mivel itt komoly, nemzetstratégiailag kiemelt beru... izé kutatásról van szó, az ár az legyen mondjuk oldalanként ötszázezer, plusz áfa. És persze minden megkezdett oldal számít!
Így aztán hősünk titkárnője, munkidőben úgy fél óra alatt összeollóz egy oldal plusz pár sor terjedelemben valamit a wikipédiáról és egy szakácskönyvből, az elejére meg odabasz egy értelmetlen Coelho-idézetet és kész is. Persze mindkét (mindhárom) forrást meghivatkozza, nehogy már plágium legyen, aztán mehet is a doksi, imélben a rokon káeftéjéhez, ami a konyhába van bejegyezve. Onnan küldik a minisztérium illetékes államtitkárságára, ahonnan még aznap utalják is az lóvét, és ennyi.
De ha még többet akarnak papírozni (és miért is ne, igazából csak ehhhez értenek), akkor ők, mármint Ildike a káefté, adnak egy megbízási szerződést rezsipacal nertársnak, véletlenül pont egy millió értékben,bár igazából ezzel már felesleges vesződni. 
Hisz az Ildike káefté arra köli a pénzét, amire utasítják hogy szeresse költeni.

Képtalálat a következőre: „németh szilárd vicces”
canadahun.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése