2019. december 6., péntek

Mikulopus Deiapó

Korábban már e helyütt is problémáztam azon, gondolom lehet hogy véletlenül pont december hatodika kapcsán, hogy akkor most ki is a Mikulás, ki a Télapó, meg mi az ő viszonyuk kettőjük között nekik? Szóval hogy most kollégák, barátok, rokonok vagy csak ugyanannak a meghasadt személyiségnek két aspektusa, ez nekem nagyon zavaros, legalább negyen éve már. Meg hogy jön ide a Jézuska? Ő a Télapó fia? De akkor a Télapó a főisten (ez modnjuk lehet, őt szeretik hosszú ősz szakállal ábrázolni, bár a barokk freskókon általában kevésbé borvirágos az orra), a Mikulás meg mondjuk a Jézuska bátyja, a megváltó1.0, ami a bétaverzió, aki hát nem működött jól. Például nagykorában nem akart felmászni a keresztre, a keresztes katarzis nélkül meg ugye az egész nem  ér semmit, úgyhogy kellet egy update-verzió, ez lett a Jézuska, és bizonyos családokhoz ő viszi az ajándékot, mert az ajándék nekicipelése szobákban felálított haldokló örökzöldek aljának, az amolyan családi kattás a Főnök családjában.

De ezek persze csak spekulációk, ostoba fantazmagóriák, az igazság amire rábukkantam, sokkal máskülönbözőbb, és pont annyira majdnem nem érdekes, csak kicsit nagyon. Az van ugyanis, hogy nem is egy télapó van, hanem igan bizony kurva sok, múlkor láttam egyet a plázában, aztán pár percel később a teszkó előtt, miközben nem előzött be egyetelen rénszarvasmeghajtású szán sem. Jó, mondjuk hülyén is festett vola egy a Berzsenyi utca közepének a szélén, a bicikliúton men mehetett volna, mert az nem elég széles. Ha pedig esetleg repülni próbál, lelövi egy önkéntes rendőr még a Mekdonáldsz felett jól. Annak meg nincs kéménye, hogy beessen rajta úgy emeberileg, mint szakmailag.
Plusz a két Télapó nem is igazán hasonlított egymásra, az egyik kövér volt, a másik meg magas és részeg. Ettől persze lehett volna az egyikük a Mikulás, de mind a kettő télapónak mondta magát, bár lehet hogy egyikük hazudott. Viszont mégis biztos, hogy nem csak egy Télapó van, mert később elhajott mellettem egy autó, amiben két ilyen fazon is ült benne elhaladtukban.
Vagyis: logikailag úgy logikus, hogy lehet, egyikükből csak egy van, de a másikból már több, bár hogy innentől akkor most a Mikulás vagy Télapó lesz kisbetűvel írandó köznév, az akkor még nem volt világos. De hogy valamelyik biztosan, az kurvaisten.

Ám hosszas nyomzással meggugliztam a keresést, és megdöbbentő összefüggésekre lelve bukkantam a tényekre. Az egész ott kezdődik, hogy a Mikulás meg a Télapó az ugyanaz, csak sokan van, szóval innentől mikulások meg télapókok. Na most, a mikulás az ugye a legenda szerint valami püspök volt valahol (állítólag a niceai zsinaton még bunyózott is), szóval afféle agresszív katolikus. Enberek, az egész mőgött a Római Kaotikus Egyház áll! Ők szőnek világösszeesküvést Rómából szerteszét, hogy  mindekiket ajándékokkal terrorizálják, hogy aztán zsarólhatóvá váljanak remekül .Ezt az egészet nyilván a jezsuiták a háttérből, mert ők a legdörzsöltebb zsidók az egész egyházban. És nekik köztudomásúlag van egy szupertitkos szervezetük, amitről senki nem tus, és ők az Opus Dei. Ők annyira titkosak, hogy még a nevüket sem tudjuk, csak néha, és ők amolyan Római Kaotikus világi titkosszolgálati rend, összeesküvésileg. Céljuk a világuralom, amit szenteltvízzel töltött atombombával, pénzügyi imalácncal, és az emberek télapókkal zsarolásával akarnak elérni. De tényleg, komolyan gondolhatja bárki is, hogy a Karácsony nevű globálhisztéria csak úgy magától megképződik annyisok milliárd embernek nekik? A fejükben?
Na meg ott a Húsvét! Az is csak véletlen, hogy megint kellett egy többnapos ünnep, a nyulak kiáradása vagy mi? Pünkösd? Hamvazó kedd délután? Ha így folytatják, lassan minen héten lesz valami ünnep, amivel zsarolhatják a lakóságot társadalmilag. Főleg a médián és a KokaKólán keresztül, meg hát a csokigyárak.
Ja, és ővék a fenyőfamaffia is. Valamint a szaloncukorkartell, sérelmünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése