2019. december 7., szombat

Aréna keresi párját

Mit tegyek, nem tudok elszakadni az origó viccesen rémesen elképesztő címeitől. Az aktuális győztes: "Az új Puskás Aréna Magyarországra hozza az Aerosmitht".
Szinte látom magam előtt, ahogy Újpuskás Aréna budapesti lakos gondol egyet egy nap, és elindul Napnyugatnak hogy megkeresse az ő kedvenc zenekarát, a a cirkuszi rockzene legjobbjait a tengerentúlról, főleg mielőtt a tagjai meghalnak és/vagy nyudgíjba mennnek, tetszőleges sorrendben. Elvégre Újpusskás nemzetiségére nézve mégis csak aréna, a fajtiszta változat futópálya nélkül, neki ilyen arénarock-bandák valók, nem Bajor Gizi és népi zenakara, a száztagú veresegyházi asszonykórussal.

Képtalálat a következőre: „karikatúra aerosmith”
pinterest.com

Faterja a az öreg Néppuskás Stadion kedvence a Queen volt, de az már nincs, mind nyugdíjas, egy kivételével, de az halott, úgyhogy legyen inkább az Aerosmith, ha már a Rolling Stones múmiáinak ütemezett felújítása botrányos késésben van. Meg egyébként is, a stadionok kora lejárt, ma már arénának lenni igazán treni meg fenszi. Úgyhogy egy olyan bandát kell magába szerveznie, melynek tagjait még nem Darth Vader felszerelése tartja életben, de ha csak majdnem, az még belefér.

Először persze megpróbálja felhívni az Aerosmithet, hogy "háudujudú Miszter Éroszmisz", de nem talál ilyen nevet a telefonkönyben, még az amerikaiban sem, pedig az fent van az interneten is! De ha már internet, megpróbálkozik mindenféle társkereső oldalakkkal is: Újépítésű aréna jó közlekedéssel, korláttozott parkolási lehetőségekkel keresi A-val kezdődő nevű, közepesen megalomán zenekarát, alkalmi kapcsolatra. Metró és drogelvonó a közelben, prostik és felcsúti fellépés megoldható!
Azért kell külön hangsúlyoznia, hogy A-van kezdődjön a zenekar neve, nehogy a Kiss jelentkezzen, mert egyrészt hülyén néznek ki, egyikük zsidó, és bár ők szerénynek gondolják magukat, mások által megalommánnak mondottak.
És ha erre sem jön semmi érdemi reakció (kivéve egy ABBA tribute-zenekartól), végül faxol egyet a munkahelyére, a  Fodbalügyi Minisztériumba (azért nem ímélezik, mert az arrafelé nem szeretik, főleg a Főnök), és akkor végre intézkednek. Kakadu Péter Fodbal- és Külügyminiszter behívatja az amerikai főkövetet a nagykonzulátusról, és diplomáciai jegyzékben rendeli ide az Aerosmitht, három és fél trilliárd gázsival fenyegetve őket. Így aztán jönnek, a kényszer az nagy úr.

Hát ilyen remek forma ez az Újpuskás Aréna, még ezt is el tudja intézni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése