2020. március 7., szombat

A kiváltságos (1500. bejegyzés, hurrá)

Novák Katalin valamiért felelős államtitkár szerint a nőnap lófaszt sem ér (nem így fogalmazott, de így értette), mert a nő az olyan hogy szüljön, és akkor meg anyák napját kell felvirágozni (meg Gábor Áron rézágyúját, de ez most mellékszál), ez náluk is így van családilag. Nőnapra nyilván csak valami pár tízmilliós közbeszerzést kap egy közeli rokon cége.

De a legszebb gondolata mégis az volt, hogy a maga részéről kiváltságnak érzi, hogy nőnek született. Na ja, az emberiség valamivel több mint fele nő, hát ennél nagyobb kiváltságban ne is legyen része soha. 
Ha mondjuk királyi hercegkisasszonynak születik, vagy egy milliárdos lányának, na az valóban kiváltságos helyzet lett volna születésileg, de ha ő már a nőségtől annak érzi magát, akkor legyen vele bulldog.

Végső soron én valóban kiváltságosnak érezhetem magam, mert az első emeleten lakom, és a lépcsőházban ezt kevesen mondhatják el magukról. És az első emeletiek közül csak nekem van szakállam, szóval csoda hogy nem választottam meg királynak, grófnak, vagy legalább lépcsőházi nótafának. Hangom ugyan nincs, de egyedülálló vagyok a magam nemében. Kiváltságos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése