2020. március 31., kedd

Anzselika

Kétségtelenül Stefanovics Angéla a YouTube leújabb sztárja, túl egy csomó színházi és filmszerepen, forgatókönyv-írásokon és egy Jászai-díjon, széles néprétegek most ismerik csak, mert a független színház meg a művészfilm az nem az a kulturális mező, amerre tömegek mennének virágot szedni.
Egyszer már volt ismert (ő meg jellegzetes hangja, a neve nem), amikor sok éve már egy Budapest Bank reklámszériában szerepelt, az sokaknak megvan még, hogy "közönjük Emese".

De most, mint Anzselika Habpatron, igazi influenszer lett (nem egyedül persze, egy egész stáb állítja elő a kontentet), pontosabban a jutyúbon tenyésző ingyenélő ostobák iszonyú szórakoztató paródiája. Mert az úgynevezett jutyúb "sztárok", mindenféle félmillió, nyilván félagyú követővel, többnyire a saját nyomorult életükről mesélnek, és mutogatják milyen "menő" cuccaik vannak, hebegve de legalább érdektelenül, és körülbelül annyira szórakóztatóak mint egy reggeli hasmenés. Jólesik, ha vége.
Ez itt viszont a paródiája az egésznek, amit pont a primitív, lélekben tizenéves (naptárilag huszon-) papa-mama kedvencei elővezetnek

Egyik kedvencem az a videó (mostpont nem lelem), amelyiknek az elején van az, hogy "vannak ugye az összetett szavak, mint például a szarvas...ja, az nem". A szarvas egyébként tényleg összetett szó, angolul nem is úgy mondják, hogy deer, hanem hogy very bad iron...

De Anzselika legalább egy bizonyos Laciba szerelmes, ami szerintem igen jól hangzik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése