2020. március 10., kedd

Keleti fa

És ha már az előbb a nyelvekről volt szó, kifelejtettem al alábbi videót, amit a napokban a találtam. eredeti mongol, háát... rockzene? Fene tudja, arrafelé láthatóan nem működnek teljesen passszentosan a nyugati zenei kategóriák, én például mongol punkot kerestem, erre dobta ki a TeCső.


A zenekarnak(?) egyébként a fellelhető többi száma is hasonló, van amihez még magyar feliratot is találni, h jól látom ehhez is van. Ha mifelénk adná elő valaki ezt a zenét, az rögvest felcímkéznék nemzeti rocknak, és felállnának rá a stadionba a B-közép C-vitaminhiányosai.

A fenti klipnél vicces volt rögtön az első hozzászólás (szerencsére angolul), miszerint a mongol nyelvet beszélik nagyjából négymillióan, a klip megtekintése meg harmincmilliónál jár, ami tényleg szép teljesítmény. Nos, azóta már hajszálnyira a negyvenmillió, szinte látom magam előtt, ahogy mongolol kisikolások házifeladatként pörgetik a szám nézettségét - hisz Nélkülük nem menne - de csak miután felálltak rá a tundrán.
A klipből amúgy hiányolom a vágtató lovakat, és ahogy látom, sajnos Clint Eastwood sem ért rá mongolul, pedig őt tényleg keleti fából faragták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése