2020. március 8., vasárnap

Virálissör

Vasárnap volt (ké, van még), a nap hííre több helyen is az volt, hogy csokiból készült koronavírust árul egy francia cukrász. Hogy ilyen kurva kicsi kis micsodákat hogy lehet megszoborni csokiból, az nekem kérdéses lenne, de persze kiderült, hogy ezek nagyjából a baseball-labda meg az asztali földgömb közötti méretben vannak. Ami jó, mert leglább nem fertőznek, mert nem csak a maszkon nem mennek át, de a nélkül sem tudjuk belélegezni őket, aki meg megesszi a vírust (csoki, nem csoki, e tekintetben szerintem mindegy és az Univerzumot átható hasonlóság-elvben hiszek), az helyből hülye, haljon meg!
(De leglább van valami vidámab koronás hír is, nem csak az, hogy hány fertőzöttből hány halott, hány sebesült.)

Ennyi erővel persze jobb lenne, ha a francia cukrász inkább Halálcsillagokat készítene, azok hatékonyabban pusztítanának, egy kézilabda méretű például biztosan szét tudna lőni egészen nagy, emeletes esküvői tortákat is. Amik - nem mellesleg - ezt minden tekintetben meg is érdemlik, ha már az operett, az iskolai ünnepségek, a városi terepjárók és a wasabis kóla mellett egyértelműen az emberiség ellenes bűnök kategóriájába tartoznak. Meg hát egy Halálcsillag mégis csak sokkal menőbb mint valami kis fikavírus, ráadásul nyomokban Darth Vadert is tartalmaz, galaktikus léptékben.
Ám a derék cukrász csak szürke gömböket gyárt rózsaszín biszbaszokkal, ettől lesz a bontógolyóból vírus. (Tényleg, lehet hog korábban vidám bontógolyókkal csal mosolyt az emberek arcára és vércukorszintjére, esetleg törzsvevőknek rakott rá marcipánból meztelen Miley Cyrust, mint abban a klipben...). 

A víruscukrászat épp vírusvideón terjed.

Ámde. Hiába van a vírusnak a nevében benne, hogy korona, nem ez a legmenőbb dolog a héten. Mert valami brit sörfőzde meg Bruce Dickinson jóvoltából lesz nemsoká Iron Maiden-sör is, ami nyilván menő dolog, hisz a Maiden maga nagyon menő, évtizedek óta már. A Fradi-sör az például nem kínos, mert a fodbal kurvára nem érdekel, és én mint az első emelet három véleményvezére mondom meg, mi a menő. (Hát jó, főleg magamnak, de én legalább jó közönségem vagyok.)

Szóval lehet rendelni ilyen söröket, ha én rendelnék nyilván a Trooperesből, mert annak jobb a címkéje, és a söröknél tapasztalataim szerint ez a döntő. De nem tesszem, van már ilyen poszterem is, csak nem tudom hova tettem, de ez még nem ok az ivászatra.
Mindenesetre a bandának van annyi rajongója, hogy ez a cucc is virálisan terjedjen, akkor is ha a francia cukrászok csak gézmaszkon keresztül isszák majd.

TROOPER FOTD
index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése