2020. március 4., szerda

Nem piskóta

Vettem a minap almát a közeli boltban, az aldiban csupa kisbetűvel, de máris intenzíven rohadnak. Azért ezt két nap után még érzem természetesnek, ma egyet kidobtam, egy félig rohadtnak meg megettem az egyik felét (remélem a használhatót), de a többiért még aggódom, mitre megenném az összeset, a fele már elrohad. Talán vlami almás lepény megoldás lenne holnap, de akkor hova lesz belőle a vitamin, pedig igazából azért vettem.

Tényleg fel- le- és ésminden egyéb irányba vagyok háborodva, hogy rohadást adnak el pénzért, ha a barna trutyi legalább hallucinogén lenne, akkor még lehetne használni, de ez simán csak undorító. Amúgy biztos valami fagyasztóban tárolták korábban, onnan a gyors romlás.Ha én lennék a diktátor, ezért már lövetnék, igen persze, nem lenne valami emberbaráti dolog, de egy diktátortól nem ezt várjuk, inkább valami jó kis indulatáttételt. Hiszen ha már alapvetően pszichopata, minimum tőle valami terápiás gubancolódás.

Persze ha diktátor lennék felrobbantanám az Operettszínházat, betiltanám Mága Zoltánt, a fagyasztott pizzát valamint a hazai profi fodballt, az ólomlábú fiúk meg mehetnének árokpartot tisztítani közmunkában. De legalább nem indítanék háborút, elvégre kulturált fazon vagyok, és a szőnyegbombázásokhoz nem illik az eltartott kisujj.
Csak egész kevés kitüntetést hordanék a díszegyenruhámon, huszonöt-harmincnál biztos nem többet. Valószínüleg elköltöznék a Himalája déli lankáira, elvégre manapság már omline is lehet diktatúrát gyakorolni, legalább is így képzelem, nyaralni meg a Pacsirta-szigetekre járnék. Vagy Kanári?

Személyi kultuszt mondjuk nem építenék ki, legtöbbször én is utálom magamat, miért várnék el mást az alattvaló polgároktól? Elég ha félnek tőlem, ijesztő tudok lenni ha elég sokáig nem borotválkozom (na jó, nem nyírom a szakállam, ha már huszonéve azt hordok), és van egy csomó hindu szent könyvem, amiben biztos tök jó átkokat lehet találni. Vagy legalább valami leírást, hogy lehet tök jó átkokért imádkozni.
És akkor eszembe jutna, hogy mindez néhány barnuló almával kezdődött. Ilyen nagy a boltosok felelősége, biztos Hitler is valami romlott savanyúkáposztával kezdte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése