2020. március 19., csütörtök

Hírfolyamcunami-áradás

Áttekintettem a híreket, főztem tojásos levest, és elvesztettem a teknős nyomát a lakásban, nagyjából ez volt a nap. Ja írtam filmkritikát is, csak azt nem tudom ide beidézni, mert az nem az enyém, hanem a kiadóé, megveszik tőlem minden hónapban a jogokat.

Nade a hírek. Leszűrtem a hírportálokból a főbb történések lényegének rejtett össszefüggéseit. E szerint a koronavírus miatt elmard egy csomó forma-1-es futam, amit Eezenyi Enikő idegesen szomorú lett és lemondott, ezentúl a Vígszínház helyett azon aggódik, hogy a kártyás fizetés is veszélyes lehet, vetetett is Tiborcz Istvánnal rögtön két lélegeztetőgépet. Az Operatív Törzs erre rendkívüli sajtótájékoztatón sajnálta Eszenyi lemondását, akit közleményében a "sokáig legjobb mellű színésznőnek" nevezett a Miniszterelnöki Kabinetiroda, majd Kovács Zoltán élő egyenesben küldte el a kurva anyjukba a kérdezni merészelő újságírókat. Nem melllesleg az Operatív Törzs cáfolta, hogy bármi közük lenne az operához vagy az Amanozas-menti törzsekhez, az előbbit utálják, az utóbbi meg egy nemrég leégett folyó, ahol nekik dolguk nincs. Ők rendes szolgálati állomány, meg fontos miniszter, a Vígszinházban meg amúgy sem játszottak operát, biztos az Igazgató Asszony is azért volt mindig olyan kis morcos.
Ugyanakkor a táncművészek megköszönték a kormány intézkedéseit koronavírus ügyben, különös tekintettel a tokiói olimpia esetleges elhalasztására, hátha így többen mennek a balettba' ugrálni, amitől lemondott a holland egészségügyi miniszter, pedig a Terror Háza online oktatási anyagokkal segíti a diákokat. Járványkórház lesz a Soros álta pénzelt Amnesty International, amely tippeket ad majd ahhoz, hogyan kössük le a gyereket otthon, ha nincs gumipók vagy kábelkötöző a konyhában. Brit sajtóértesülések szerint lezárhatják Londont, hogy a katonai konvojok Bergamoból oda szállíthassák a holttesteket, ami a migráció egy új formáját jeenti, de nem veszi el a helyiek munkáját. Az ellenzékieket alaposan fertőtlenítik a Keleti pályaudvaron, míg Bódy Silvy inkább könyökkel melózik, pedig hat oka is lehet annak, ha kipirosodik az arca, és senkinek nem kell kivernie hozzá.
Hetven vállalatnál már megjelentek a honvédelmi irányítóparancsnokok, a Bakonyszőranyai tejüzem parancsnoka első intézkedéséként már be is tiltotta a málnás tejberizs gyátrását, mert ő a csokisat szereti, ettől a magyar gazdaság kiesése már százmilliárdokban mérhető, pedig a tömegközlekedés sem tömeges már. Százezres munkanélküliséggel számol a kormány, amitől a nyaralótulajdonosok a Balatonhoz menekülnek, hátha nem tud úszni a vírus, pláne ha maszkban menekülnek előle.
Az illetékes szervek nyomatékosan felhívták mindenki figyelmét hogy, de méginkább főleg, és hogy a fokozott helyzettel kiemelten foglalkoznak majd, csak előbb még várjuk ki a végét, de minimum leginkább.

Dióhéjban ennyi lenne a nap hírtermése, de holnap inkább majd a klasszikus indiai vallásos költészetet foglalnám össze. Felkészül Dzsajadéva.

staysafeonline.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése