2020. március 30., hétfő

Rémhíradó

Ártunk és ormányuk a maga kétharmadával bevezette a diktatúrát, nem formálisan persze, csak gyakorlatilag. Ők ezt "felhatalmazási törvénynek" hívják, de ez csak olyan, mint a szart bélsárnak nevezni, ami attól persze még ugyanolyan büdös. Mindenesetre a jelen helyzet már oly messze van egy valódi képviseleti demokráciától, mint tőlem egy használható jövőkép, aki rendeletileg kormányoz időkorlát nélkül, az dikttor, bárhogy is szólítják a házi fodbalakadémiáján.

És az egyik legszebb része a jogszabálynak, hogy inentől a törvény fúdenagy szigorával sújthatnak le a rémhírtejesztőkre, ami meg ugye a cenzúra matyóhímzéses megfogalmazása. Mert ugye mennyire lehet komolyan venni, hogy a kormányzati főfaszok valóban a pánikkeltő rémhírek ellen akarnak harcolni, miközben évek óta sorosoznak, migránsoznak, újabban kicsit cigányoztak is, de voltak már ellenséges összeesküvők a tanárok, az ügyvédek, talán csak a trafikosok nem. Ők mondjuk érthető okokból, khm...
Lassan öt éve van érvényben kis hazánkban a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet. Érti mindenki ugye? Tömeges, tő-me-ges-be-ván-dor-lás! Ehhez mondjuk csak a bevándorlók tömegei hiányoznak, nagyjából két okból. Egyfelől mert tényleg nem jönnek erre sokan, másfelől meg az a menekült/migráns aki mégis felénk veszi az irányt, az is csak átutazni szeretne a mi szeretett Abszurdisztánunkon, Európa boldobabbik felébe. Kurvára nem akarnak hozzánk bevándorolni, pláne nem tömegesen, de ugye mindenki emlékszik a kék alapon plakátokra, ahol magyarul üzenték meg a menekülteknek, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját. Mintha pont az kellett volna nekik. De a kormányzati hisztiből sikerült egy kisebb népi hisztit habverni, én is találkoztam olyanokkal, akik itt a Dél-Dunántúlon is a mgránsoktól rettegtek két sör között. Tessék mondani, az nem volt rémhírterjesztés, közpénzmilliárdokból?

De akkor mégis csak szabad rémhírt terjeszteni, annyi kell hozzá, hogy azt a pártvezér és kancellár rendelje el, és gondolom a mostani törvénnyel is az lesz, hogy mi a rémhír azt majd ők fogják sajtótájékoztatni. (És legaláb a sajtótájékoztatót komolyan vesszik, sokéves gyakorlatuk immár, hogy tényleg csak tájékoztatják a sajtót, jobbára a saját véleményükről und rémhíreikről, de kérdezni azt nem lehet. Mert akkor ugye sajtókérdésfeleletnek hívnák, de az mégis hogy festene, hog mindenféle borostás újságírók csak úgy kérdezgethessék az alálamtitkár-helyettes asszonyt, hát mivé lenne úgy a világ?)

Mindenesetre akor én most tesztjellegel terjesztenék néhány rémhírt:
1. Mind meg fogunk halni, kivétel nélkül. Ráadásul egy fertőzéstől. Bizonyított tény ugyanis, hogy az életet még senki sem élte túl, vagyis az élet ugye az a nemi úton terjedő betegség, melynek halálozási aránya 100%.
2. A dínók is kihaltak mind. Ne jöjjön nekem itt senki azzal, hogy dehát a hüllők meg a madarak, azokat a Teremtő noézta össze az özönvíz előtt, miközben a dínókat hagyta megfulladni egy becsapódó meteorit által.
3. A tízparacsoolat nem orvosság minden betegségre, bármit is állítson a zilált elméjű emberügyi miniszter. (És fontos rémhír, hogy cévitamin sem gyógyítja a rákot, akkor sem ha az ember 30 000 miligrammot fogyaszt belőle óránként.)
4. Orbán nem hazazavarta az oroszokat bő harminc éve, hanem visszahota őket az elmúlt tízben, persze csak hogy legyen ok lehegeszteni a pesti csatornafedeleket, mert a Lehegesztő Zrt. az  Lőrinc barát cége.
5. A Nélküled című izé (giccses popdal, rocknak hazudva) az új kvázi himnusz, aki nem áll fel rá, vagy akinek nem áll fel tőle, az lemocskoszsidózza a legszigorúbb BBC-sztenderdek szerint is objektív ProstiSrácok meg origo és Tsai.

De jut eszembe, mi a rémhír? Mert az egyik lehetséges meghatározása szerint az, ami rémületet kelt Na most, ha a valóság rémületes, akkor abból lehet-e hír, vagy mégis inkább hazudnia kell a sajtónak? 
Oké, tuom, hogy a rémhír az a kettő együtt, vagyis egyfelől nem igaz, nem úgy igaz, másfelől meg rémületet kelthet. De mintha az állam vezetői ezt nem így látnák, a lakájmédiájukat elnézve, ők a valóság szépítését alapkövetelménynek tekintik, de szükség esetén lehet durván hazudozni is, elvégre egy nagy és láthatatlan ellenséggel küzdenek, háborúban pedig mindent szabad, leglább is szerintük.

Tényleg jöjjenek már azok a rohadt ufók!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése