2020. március 18., szerda

Víziótlan Európa

A fenének sincs kedve koronavírusozni, de más most nem nagyon történik, per pillanat az internet egyik fele a vírusról szól, a másik fele még mindig pornó.
És hát nincsnek jó hírek, a végén mégiscsak kihalunk főleg, valaki keresse meg már Brúsz Vilisz atlétatrikóját, rajtunk már csak az segíthet.

Bezártak az iskolák, a mozik a színházak, még jó hogy nem szoktam sehova járni, amíg a sarki bolt nyitva van, és a boltos néni nem köhög feltűnően, még éhen sem halok.
Van viszont egy jó hír is, a járvány kapcsán, lényegében ez az első jóhír: elmarad az eurovíziós dalfesztivál (csupa kisbetűvel, naná), ami egy komoly emberíség ellenű bűntett volt már régóta. Nem fog hiányozni, erre az országonként szavazgatós giccsparádéra már rég atomot kellett volna dobni, visszamenőleg is! A visszamenőleges atombomba az olyan lehet, hogy kipusztítja az előző generációt is, de hát emberek vagyunk, nem kár értünk.
Az persze kérdéses, hogy a jeles dalverseny elmaradása hogyan hat az euróárfolyamra, a londoni tőzsdére és a fapados légitársaságokra, de ez legyen az ő gondjuk. Az eurovizilóké.

Sötétzöld aktivisták szokták azt mondani, hgy valójában az emberiség is csak egy vírus, ami megfertőzte a bolygót, de ezt nem látom ennyire súlyosnak. Elvégre egy vírus nem tudná megírni (zeneszerezni) a Don Giovannit, megtervezni a Szent Pál katedrálist vagy Rendőrakadémia-filmeket rendezni, hogy csak a legnagyobb kulturális teljesítményeket idézzem.
A vírus az csak szaporodni tud, mint pornóvideók a neten, és akkor meg is van az összefügés a kettó között, retorikailag mindenképp.
Azért kicsit köhögtem reggel, de azóta már elmúlt, vitaminnal és Simpson család epizókkal kikúráltam magam, mit nekem a paracetamol. Vagy az a másik, az ibuval kezdődő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése