2023. július 22., szombat

A fallokrácia kisebb dicsőségére

Az amerikai elnök (az észak-amerikai Egybesült államoké, nem valami déli drogos diktátor) egy nőt készül kinevezni a haditengerészet parancsnokának. Azt mondta, hogy Lisa Franchetti tengernagynak 38 év katonai tapasztalata van, és már most is a tengerészet egyik parancsnokhelyettese, szóval csak egyet lépne előre a ranglétrán.
De eddig ilyen nem volt, miközben épp lehetett volna egy mai hadihajón nem kell a kapitánynak vagy a kormányosnak árbócra mászni a viharban, a parancsnoki hídon nyomkodnak gombokat monitorok előtt. Ez meg miért ne menne egy nőnek? De a Mandiner kommentelőit nem lehet ilyen libsi érveléssel átverni, ahogy egyikük írja: (A négy sorban a négy helyesírási hibát már javítottam...)

„Korunk politikájának végzetes baklövése a nők döntési pozícióba juttatása! Ez azt jelzi, hogy nem ők döntenek, hanem a valahonnan kapott utasításokat közlik, mintha a saját döntéseik lenének! Ez a gyakorlat óriási veszélyekkel jár, mivel a hajmeresztő ötletek kiagyalói mindig megússzák a kudarcot, a végrehajtók és az áldozatok viszik el a balhét!“

Szóval egy nőnek ab ovo nem lehetnek saját döntései, csak másokét hajtják végre. Ja, hogy ez a kommentelő mekkora egy fasz, mondjuk akad belőlük szép számmal, hogy a nő helye a konyhában gyereket szülni, esetleg stoppolhat zoknit. De hogy haditengerész legyen, na az hülyeség. Pedig az illető volt már egy repülőgép-hordozó (nem anyahajó, az nem az) kapitánya, meg a 6. flotta parancsnoka, pedig kertészkedhetett volna többet, a pitesütésről nem is szólva.
És nem ez a mélypont, mert egy másik egyujjas agyú már a bayerzsolti mélységekbe ereszkedik (pedig rémisztő mélyégek azok, bayer felebarátunk ugyanis egészen barátságtalan), amikor kibukik belőle, hogy de ez biztos nem is nő, ez egy transznemű leszbi, és a haja is már milyen:

„Ez nem nő bazdmeg, ez transz buzi gender lmbtq valami kreált fehérje. Kurva anyjukba má, hogy nem tudnak eltirholni a közéletből ezek a szarházi köcsögök!“

Engem ebben a hozzászólásban az érdekel a legjobban, hogy a "tirholni" infinitívusz mégis mi a frászt jelent? Az "el" igekötőt még érteni vélem. Az utána jövő ige meg biztos azt, hogy elhúzni a vérbe, bár ezeknél sosem lehet tudni.

444.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése