2023. július 13., csütörtök

Csütörtökmondás

Ma van csütörtök tizenharmadika, ami annyival rosszabb péntek tizenharmadikánál, hogy csütörtököt mondunk. De legalább nem mészárolj le az embert holmi horrorfilm-szereplő, aki persze eleve nem mészárol. Mert a mészáros és hentes is, vagyis nem csak gyilkol, de fel is dolgoz későbbi fogyasztás végett, ami a horroros sorozatgyilkos elkövetési módszerére nm jellemző, ő előre megfontolt szándékkal elás, vagy különös kegyetlenséggel otthagyja maradványaid a francba.

De mondom, mindez nem aktuális, hisz csütörtök, péntek tizenhárom legközelebb októberben lesz, szóval akkor kell majd aggódni (az amúgy régebbi gengszterrep klipekben kötelező elemként megjelenő) testelásás miatt.

Ma viszont csak olyan dolgok történtek hetvenpár-nyolcvannnemsok éve, hogy születtek híres űrkapitányok moziban látható űrös dokumentumfilmekből, mint Patrick Stewart meg Harrison Ford ( Millenium Enteprise meg a Starwars Falcon főpilótái, vagy mik), plusz a bűvös kockáról elnevezett Rubik Ernő, aki egyszer rég még popsláger is volt, csak minek. Mondjuk egyik sem kifejezetten peches alak, pedig volt átlag nyolc évtizedük elszúrni az életük, azt' mégse, hiába na, ennyit ér, ha az embernek péntek helyett csütörtök tizenharmadikán van a születésnapja.

Már csak arra kellene rájönni, hogy ellenben a péntek tizennegyedikének van-e valami specialitása, már azon kívül, hogy az egy nap csúszás miatt épp megússzuk a mészárlást. Nos, a wikipédia szerint holnap született nyolcvannégy éve Karel Gott, a csehszlovák táncdalfesztivál, akinek arrafelé biztos több dala is ismert, a világ elenyésző összes többi országában viszont csak egy, amit nyilván mindenki un már, aki elmúlt tizenegy éves. Bár a mostani kiskamaszoknak szerintem van akkora szerencséjük, hogy nekik már nem jön szembe.

Basszus, ez így is nagyon gagyi, bár nem hallgathatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése