2023. július 4., kedd

Tálibnak lenni aljas és ostoba ügy

A tálibok, akik az afganisztáni rezsim már megint, már megint bezáratják az összes fodrászatot és kozmetikát. Mondjuk jogosan, arrafelé ha egy férfi jár mondjuk kozmetikushoz, nyolc napon túl sem gyógyuló késelést szenvedhet el, egy nőnek meg minek, neki csak a szeme látszhat ki a burka alól, az is csak azért, hogy ne menjen neki a falnak.

A bezárásról amúgy a Bujaság-és erkölcsügyi Minisztérium rendelte el, ami persze érthetetlen. egy bujáságügyi tárcának nem a bujaságot kellen propagálnia, terjesztenie, mondhatni társadalmasítania? Márpedig közismert, hogy a fodrászatok rendkívül buja helyek, a kozmetikák egyenesen a pornográfia templomai, magam nem is járok egyik helyre sem, nyilván csak ezért. Mert hogy Afganisztánban a nők nem mehetnek iskolába, edzőterembe vagy parkokba azt még értem, egy hurka alakú űrlénynek öltözött burkás nő biztos megvadítaná a parkokban vagy edzőtermekben békésen agresszív, egymást épp életveszélyesen fenyegető férfiakat, vagy legalább is megzavarná békés, életveszélyes fenyegetéseikben őket.

De mi a baj a fodrászatokkal? Talán hogy nem elég buják, a nőket ugyan időnként férfi fodrászok fodrászolják, de például tisztára felöltözve, és közben az időjárásról meg receptekről csevegnek, mondjuk  a hüvelyi orgazmussal kapcsolatos tapasztalataik helyett. Szóval nem elég buják, ami a hülye nevű minisztérium szerint meg nyilván erkölcstelen, elvégre a bujaságnak igenis megvan a morálisan helyeselhető, mi több, elvárható szintje, amit így nagyon nem hoznak.

Hiába, tálibnak lenni sem egy fáklyásmenet, kivéve ha pont eretnekeket égetni indulnak, mert akkor az (jobb esetben csak eretneknek minősített könyveket, bár tudjuk, hogy ahol könyveket, ott előbb-utóbb embereket is),de nem lehet mindennap autodafét rendezni, mert úgy hamar elfogynak a kuncsaftok, és  bár nem tudjuk, mi van akkor, ha egy csapat inkvizítor egymás közt marad (miután mindenki mást már kivégeztek), de ezt nem is szeretnék kivárni.

A fodrászok után pedig jöhetnek majd a műkörmösök (ha eddig egyáltalán voltak arra olyanok), a baptista fogorvosok és a fehérnemű-boltosok, de ha van érzékük a vallási diktatúrához, a fagyizókat nyilván rég betiltották, elvégre ott az embereknek látszik a nyelve. A nyílt utcán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése