2023. július 22., szombat

Ócska szómágia, szigorúan tartalommentesen

Aszonta a felcsúti döbrögi Posványoson, hogy hedonista pogányok lettünk, és elutasítottuk a kereszténységet. A párvezér és kancellárra ez biztos igaz is, már a testalkata is a hedonizmusról árulkodik (miszerint zabál, mintha nem hallott volna még a koleszterinről - és nem, ez még nem a body shaming, simán csak egészségügyi kérdés), kereszténynek meg annyira keresztény, mint egy csecsen hadúr és Kádár János metszete.

A kereszténység nekik politikai termék és egyben marketingeszköz, mint a kilencvenes évek végén a polgári társadalom volt, plusz a magyar társadalomban van egy szavazóként hasznosítható, ostoba, horogkeresztény réteg, és nekik is udvarolni kell, ha nem is olyan nyíltan, mint a sámános-turulos szubkultúrának. De például a kereszténységet én sosem utasítottam el, mondjuk nem is vagyok keresztény , de nincs azzal bajom, csak hat hatalmi érdekek mozgatják. És hát de.

Amúgy a gazdaságról megint zavaros marhaságokat bírt mondani, románozott kissé, szóval csak a szokás főnöki eligazítást performálta a nyájnak (itt vallási szekta értelmében használom a szót) hogy innentől ne csak azt tudják a hűbéresei, mit kell gondolniuk és mondaniuk egy darabig, de azt is, pont milyen szavakkal. 
Emlékszik még valaki a teljesen értelmetlen libernyákozására? Akko például az összes törekvő fidesz-szolga ezt a kifejezést tolta, ha kellett, ha nem. Hát ja, aki enyi önálló gondolta van, az annyit ér, csak hogy kis híján klasszikust fogalmazzak át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése