2023. július 5., szerda

Vécélift

Az élet nagy rejtélyek sorozata. Is lehetne, de nem az, banális, monoton és lehangoló, és csak néha botlik az ember valami egyáltalán nem érdekes, de legalább szokatlan dologba. Én például tegnap a sajnálatosan aktuális munkahelyemet képező kórházban behaladtam egy vécébe (Északi tömb, 1. emelet, C lépcsőház, ha valakit érdekel), és ott volt egy lift. A vécé amúgy koedukált, néhány fülkéből áll, két lift között lehet bemenni, de hogy ott lesz egy harmadik, arra tényleg nem számít senki. Pláne mert rendszerint van fontosabb, de legalább is sürgősebb dolga annál, mint hogy efféléken akadjon fent.
Én mondjuk a múlt héten többek közt a lifteket takarítottam, és rémes mulasztásnak tűnik, hogy ez akkor fel sem tűnt.

Pedig fura, hogy a fülkékkel szemben, a mosdókagyló mellett tényleg egy liftajtó van, mellette meg a színes kijelző mutatja, épp hol jár a fantomlift az alagsor és a negyedik emelet között.. Hívni onnan nem lehet, de ha az ember egyszer bejut, biztos meg lehet állítani az elsőn, és kiszállva hülyén nézni Józsi nénire, amint épp a nadrágját gombolva oldalog ki az egyik fülkéből.

A kérdés csak az, bejutni hogyan lehet? Lehet-e egyáltalán, vagy oda születni kell? (Jelzem a szülészet-nőgyógyászat kombó egy teljesen másik épületben van, szóval utóbbi valószínűleg nehéz eset.) De a közelben van a pszichiátria, inkluzíve a a zárt osztály, szóval lehet hogy valami különbejáratú nekik, csak hogy a kezelteknek ne kelljen mindenféle random emberekkel együtt liftezniük.

Persze lehet hogy csak valami teherlift, és csak véletlenül építettek neki megállót a klotyóban, esetleg felkészültek arra a vészhelyzetre, mikor már szó szerint nyakig ér a szar (elvégre a hazai egészségügyről van szó), de az is lehet, hogy valaki a nem túl régen történt építkezés idején, egyszerűen csak félreértette a "mobilvécé" kifejezést.
Azért megnézném, van-e benne fajansz, csak a miheztartás végett.

rehabrenegade.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése