2023. július 23., vasárnap

Törésteszt

Megnéztem a mai Magyar Nagydíjat a formátlan egyben (pontosabban a tévében), és most véletlenül nem volt agyrohasztóan unalmas, csak a végeredménye. Az unszimpatikus holland csóka nyert már megint Hamilton lemarad a dobogóról is, a magyar királyi tévé buzgómócsingjai meg úgy működtek, mintha nem egy autóversenyt közvetítenének, hanem minimum a Holdra szállást, vagy egy Mars-expedíciót. Mondhatni néha már világtörténelmi kontextusba helyezték a flaszteren körözést (amiből csak idén huszonkettő van (egy elmaradt), olyan szintre emelve az egészet, ahol az engem már nem nagyon érdekel.

Viszont a végén legalább volt egy mókás jelenet, mert a díjátadón a második Norris (nyilván nem szándékosan), de összetörte Verstappen herendi porcelán izéjét, trófeáját, ami egy fedele váza, de legalább giccses. Merthogy ő a földhöz csapva szokja kinyitni a győzelmi (na jó, második helyezetti) pezsgőjét, és ez esetben túl boldog volt, viszont nem elég fáradt, úgyhogy a vázaköcsög leesett tőle a dobogóról, és megtörten eltört.

Állítólag tizenöt millát ér, és teljesen egyedi darab, pontosabban már az se. (Tizenöt milláért én azért tudnék értelmesebbet is venni, meg főleg szebbet.) De legalább történt valami, úgyis rohadt unalmas már, hogy mindig ez Verstappen nyer, legalább egyszer ne legyen már olyan jó neki. Elvégre legszebb öröm a kár. (Amúgy mikor mindig Hamilton nyert, az nem zavart, de neki drukkoltam, többek között mert brit, meg egy szimpatikus fazonnak tűnik a médián át.)

hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése