2019. november 18., hétfő

Feláll a himnuszra!

Médiaügyekben már rég nem gondolom, hogy nincs lejjebb, mert mindig van, és tényleg. Most például azt tudhattuk meg a bizarr módon Tényeknek nevezett khm... tévéműsorból (azért azt, hogy híradó, én ennek kapcsán le nem írom), meg persze az origo című völkischer beobachterből, hogy az Index tudósítója meggyalázta a külhoniakat.
És nem ám akárhol vagy akármikor, nem egyszerűen egy romkocsma sarokasztalánál morogta maga elé, hogy "geci külhoniak", nem bizony, ő ennél sokkal súlyosabb módon gyalázott, gondolom nemsokára behívatja a külügy az Inde nagykövetét, sőt az ellenőrzőjébe is beírnak.

Történt ugyanis, hogy a Sancho Puszkasz stádium megnyitómeccsének alkalmából, felvidéki gyerekek meneteltek a pálya szélén, és közben énekelték az Ismerős Arcok nevű neoná... izé nemzetirock-zenekar Nélküled című számát. (Ha valaki nem ismeri, ne halgassa meg, mert szar. Nagyívű, profi és szar.) És ez az indexes újságíró nem állt fel rá! (Sőt, gondolom, nem állt fel neki, a hazaáruló mocsadéknak.) Mert ugye mindenki felállt, pirosfehérzöld sálat tartott a feje fölé, és elmerült a nemzeti összetartozás érzésének édes pörköltszaftjában, ez a firkász meg tüntetőleg (!) ülve marad a VIP-páholyban! A székén!

Pedig mindenki már az általános iskolában megtanulja, hogy fel kell állni ha megszólal a Himnusz, a Szózat vagy a Nélküled, dehát az indexesek nyilván nem jártak iskolába, vagy csak szipuzni meg bandázni. De ez a Miklósi Gábor nevű két lábon járó szégyenfal nem ismeri ezt a nagy nemzeti imánkat, lehet hogy még azt sem tudja, hogy a másik nagy nemzeti dalunkban a Szállj el kismadárban mikor jön a vappvappvasuvapp
És ez a véglény nem bírt itt megállni, mikor jogos kérdőre vonás következett, hogy akkor ezt most így hogy, akkor azt mondta hogy nem ismeri a dalt, sose hallotta. Sőt hozzátette, hogy a refrén ismerős volt neki valahonnan, talán a Dzsungel könyvéből.

Na ezen aztán úgy kiakadt a kormányhitű média, hogy a tévesen Tényeknek hívott izében rögtön fő hír lett belőle. És tényleg, a törökök ölik a kurdokat, Hong Kongban lassan polgárháború zajlik, durva mélyrepülésben a magyar GDP-ben is nyakig lévő Mercedes, de ezek mellett legalább olyan fontos hír, hogy egy újságíró nem vágja magát vigyázzba egy középszar zenekar giccses számára. Ez már biztos a nemzethalál maga, ahogy elnézem a kormányhitű médiánál minden hétre kell valami ilyesmi, ennek fényében csoda hogy még megvagyunk itt, e lángoktól ölelt geopolitikai realitásban.


Persze a zünnepélyes megnyitó zünnepélyen volt Soho Party is, ez valami egykori diszkózenekar, vagy hogy kell az ilyet hívni, de azt nem tudom arra felálltak-e, vagy legalább felállt-e valakinek? Elvégre azt olvastam, hogy az ő egyik slágerük(WTF?) a magyar fodbalválogatott nem hivatalos himnusza, vagyis elvileg ez is a "csuhások térdre imához!"-paradigmába tartozik, a felállós ágon. Persze lehet itt is tüntetőleg ülve maradni, de csak addig, míg nem hivatalos himnuszból hivatalos himnusz lesz ( ha már a fodbal magyarhonban államvallás, és neki emelik a legnagyobb és legdurvábban túlárazott templomokat), akkor egy kis üldögélésért simán elvisz majd a rendőr.

Amúgy ha jól látom a külhoniakat a rendezők is legyalázták rendesen. Először is be sem mehettek a pályára, nehogy letapossák a félig műfüvet (a gyep, az a szép zőőd gyep...!), csak a vonalon kívül mászkerolhattak fel s alá, miközben egy állva éneklős össznépi katarzist minimum a kezdőkörből illik előidézni. Ráadásul utána még a felcsúti is fogadta őket, aminél kellemetlenebb szituációt a magam számára nemigen tudnék elképzelni, de ebből is látszik, hogy felcsúti nem olyan fontos mint a gyep, nem kell annyira védeni.
Ebben mondjuk van valami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése