2019. november 20., szerda

Merre tart a hovamész?

Mostanában valahogy állandóan sötétedik. Nem csak délután, amikor már így is elég korai neki, de már délben is csak lámpafénynél tudok olvasni, pedig nézhetnék tévét is a saját fényénél.
Vasárnap mondjuk próbálkoztam a Vidám Vasárnappal, mert rossz kedvem volt és gondoltam hátha, de nem jött be. A hitgyüli szakállasan kopaszodó főlelkésze épp arról értekezett, hogy aki jógázik az ezzel behívja a démonokat (a konyhába meg a nappaliba, de az erkély az foglalt, ott poloskák járőröznek), mert a jóga az olyan démoni. Mellékszál, de a gyülis valláskárosult is azt hiszi, hogy a jóga az az, mikor kényelmesbe öltözött háziasszonyok gimnasztikáznak egy szivacson, pedig ennél messzebb nem is járhatna az igazságtól. A jóga az fejben van, minden más csak eszköz, remekül lehet jógázni kicsavart testhelyzetek nélkül is. Ennyit a vasárnapról.

Mert az igazi hétvége, a valódi nagymise, a nemzetnek szívegyüttdobbanása az kedden volt, mikor a fodbalisták a Velszi Bárdok válogatottjával fodbaloztak, feltehetően Velszben, mert úgy rémlik hogy Kardiff nevű ország nincs. Az nyilván a liberális média aknamunkája, hogy a böcsületes magyar szurkolók, akik utaznének a meccsre rá hogy nézzék, azok ne is Velszbe menjenek, hanem Kardiffba.
De mint azt már tudjuk, a magyar fodbalnemzet, fodbalra van rátervezve teremtésileg, tehát szurkolók odataláltak a Velszi stadionba, hogy a saját szemükkel.

Jó, hát kikapott csapat, és ezt sokan úgy mondják, hogy kikaptunk, de indokolatlan a többes szám első személy, én nem fodbalozom, én maximum römiben tudok kikapni, csak nem szoktam. Na jó, szoktam, csak nem szeretek.
Ám az tényleg idegesítő, hogy tegnap óta már megint csak a fodbal a téma mindenhol, elemzések, értékelések, esszék és glosszák, tárcák és statisztikák záporoznak, pedig az egész annyit ér mint a légyszar az 1936-os naptáron. Most tényleg nem mindegy, hogy néhány felülfizetett, alulművelt seggfej most akkor milyen alkalomból szaladgál majd jövőre valami műgyepen?

Persze kérdés, hogy a velsziek minek fodbaloznak egyáltalán kardiffba, mikor ők rögbizni szeretnek jól, és az megy is nekik, ott még a világbajnoki címért is röbizhetnek akár, hacsak nem verik le őket az újzélandi franciák vagy kik.

saját kép

Az egész Velszi meccselés arra volt jó, hogy miután már majdnem kihevertük a Sancho Puszkász Aréna Stadion Pláza Kólszenter  Multiplex megnyitásának átadását, nehogy lekerüljön a fodbal és annak rémunalma a nyitólapokról. De hát ez van, a magyar név megint szép lesz, a magyar nép meg megérdemel pár napon belül két vereséget, balsors akit régen tép, ugyebár. De a milliárdnyi közpénz előbb-utóbb majd meghozza az eredményeket. Valahol, valakiknek biztosan.

Addig is kérdés, hogy akkor most hova lesz a quo vadis? Mikor lesznek non plus ultra?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése