2019. november 17., vasárnap

Rojál memoriál

András yorki herceg azt interjúzta össze a bíbíszín, hogy neki nem volt kapcsolata azzal a nővel, a közös fényképet a Fotó Shopban vették a paparazzik az udvari fotóstól. Továbbá hogy aztán nem is rendelhetett neki italt, mert ő nem iszik alkoholt, az a harminc-negyven üveg hisky is csak azért van otthon, hogy ha véletlenül beesik valami régi ismerős, meg tudja kínálni, elvégre egy hercegtől elvárják az ilyesmit. No meg nem is izzadhatott meg tánc közben, mert ő olyan különleges betegségben szenved, hog nem tud izzadni egyáltalán, gondolom nyelvet lógatva liheg mint a kutyák, ha belemelegszik az Armaniba.

De a legjobb a nyögvenyelős magyarázkodásból az volt, hogy azért sem lehetett az akkor még fiatalkrú nővel, mert a lányát vitte Wokingba egy Pizza Expressben tartott születésnapi partira. És erre azért emlékszik ilyen pontosan (úgy 18 év távlatából), mert amúgy nem jár ilyen proli helyre, ahol a köznép pizzázik, elvégre ő egy kifinomult úriember, egy királyi herceg bassza meg!
Pedig csak egy zsírfejű sznob semmittevő, aki épp jó helyre született. Én szeretem a Pizza Expresst (de nem Wokingban, Wappingban) ha arra jártunk Petrával (vagy előtte tetszőleges útitársakkal) az mindig az egyik kötelező abrakolási pont (főleg a Baker Street-i), szóval részemről rendben van, hogy ha a születési arisztokrácia kerüli ezeket a helyeket, úgyis csak rontanák a levegőt az ostoba kivagyiságukkal.

Ez az egész "tudom hol voltam tizennyolc éve azon a napon" magyarázkodás már csak azért sem működik, mert a memóriánk egyszerűen nem így van huzalozva. Egy-egy rendkívüli eseménynél még csak-csak (én például tudom hol voltam 2001 szeptember 11-én, délután ötkor - itthon, és a tévében ment az "America under attack"), de nem hiszem, hogy a lány elfuvarozása egy szülinapi buliba afféle holdraszállás lett volna, hogy így beégjen az agyába, vagy ha  mégis, annál rosszabb a brit monarchiának. Ha a trónöröklési sor nyolcadik helyezettje egy Sztálingráddal kombinált Apollo-küldetésnek él meg egy mindennapi helyzetet (miközben nem iszik, nem izzad, de emékszik mint egy gép), az dinasztikusan nem sok jóval kecsegtet, még szerencse, hogy a következő generáció normálisabbnak tűnik, és kerüli a beltenyészetet.
Ja, és még az jutott eszembe, hogy a "nem volt szekszuális kapcsolatom azzal a nővel" típusú duma valahonnan ismerős, volt egyszer régen TE (Trump Előtt) 19-ben egy amerikai elnök, aki ilyeneket mondott. Bandi hercegtől is meg lehetett volna kérdezni, hogy és tessék mondani, szopás azért volt?

András yorki herceg mértékegysége a kilogramm/köbméter, ami köztudottan a sűrűség, hisz vele nem többen vagyunk csak sűrűbben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése