2021. július 6., kedd

Csendőrségi hírek

Megerőszakolt egy kamiont a róka - adta hírül a Veszettül Húde Magazin még holnapután délelőtt, a hírverseny legújabb győztese, a  futhattak volna még kategóriában. Közben csöcsöt villantott a véletlenül arrafelé kutyát sétáltató biztonsági kameráknak, lakossági bejelentésre. A rendőrségi mentők szóvivője szerint a kamion állapota kielégített -  mondta el szóhozójuk a spontán összegyűlt sajtótákozatlanság kérdezési sorrendjére, hozzátéve hogy.
A rókát még az út mentén őrizetbe vették, csak ezután került sor halálra rugdalására a vonatkozó jogszabályok és a kamionos indulatának megfelelően, szőrméje és ravaszsága felhasználásáról később intézkednek. Addig is a tűzoltósági csendőrség raktárában használják portörlésre, megőrzés céljából felcímkézve.

Minden híresztelés ellenére hazánkban ritkák az efféle incidensek, a vadállatok mifelénk inkább szarvasok, és önvédelmi vadászokra támadnak lesre, erőszakot pedig jellemzően magyar gyártmányú ázsiai személygépjárműveken követnek el, elölről gázolva a szabályos ittassággal közlekedő szuzukikat. Néha persze rókák.

budapestkornyeke.hu

A vonatkozó kamion szóban forgása azonban egyértelművé teszi, hogy ez esetben nem személy- hanem tehergép-erejű jármű az áldozat, migráns hátterű rendszámmal, és gyanúsan rakományra emlékeztető terheléssel. Annak mibenlétéről a hatóságok nem adnak tájékoztatást, mert valami fura izék szögletes dobozokban, és olyat még nem láttak szakértők bevonásával vizsgálva. 
Mint a szomszéd megyei rendőrségi szóvivő helyettesének ügyeletes megbízottja elmondta, ők semmit sem tudnak az esetről, mert náluk akadozik a wi-fi, a tévéhíradó meg csak később lesz. De rókát láttak már korábban is, sőt olvastak is róla, így viszonylag pontosan rekonstruálható az eset, azt leszámítva, hogy mikor történt, miért, és pontosan milyen pózban.

Az illetékes Külügyminisztérium szóvivési helyettes államtitkára szerint az ilyen esetek is rávilágítanak arra, hogy a vadállomány-ritkítás a határkerítés függvényében nemzetstratégiailag is kiemelt gazdasági jelentőségű övezetté nyilvánított elsődleges prioritás, különös tekintettel a legális átvándorlásra, melyet elsősorban nemzetközi multinacionális cégek kamionoznak át az országon, jobbára adózatlanul. Ezért a kormány határozatlanul egy haladéktalan javaslatot nyújt be a Nagy Népi Parlamenti Gyűlésnekbe, hogy az ilyet többet ne, valamint hogy Soros buzi volt, amíg felállt neki.

Közben már szerveződik az civilek rókavédő élőlánca a Grízestészta és Borbár különterme körül. Szerintük a kamion provokálta az alapból nyugodt természetű, mocskos ragadozót, egyszerűen elfogadhatatlan, hogy nyilvánvaló erőfölényben lévő nyerges (!) vontatók fényes nappal, nyílt kipufogóval provokálják az árokparti flórában békésen marcangoló faunát.
Az ügy várhatóan a Strasbourgi bíróság büféjében végzi majd, de csak ha a hazai jogorvoslati lehetőségeket már mind megkerülték, vagy legalább is szerették volna.
A további fejleményekig időjárás: marad a kurva meleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése