2021. július 16., péntek

Egomán egykoriak

Johnny Rotten (szül. Lydon) bíróságra pereskedi vitáját az egykori Sex Pistols két másik tagjával, azaz Steve Jones gitárossal, és Paul Cook dobossal, mert neki nem tetszik Jones könyve, ami alapján Danny Boyle forgatna egy hatrészes minisorozatot.

Azért tényleg hova jutottunk, a punk klasszikusai (és egyben a világ első pofára castingolt fiúzenekara) tagjai bíróságra járnak, ami annyira rohadtul nem punk, mint ide a Buckhingham-palota kert partija.
Ha mondjuk a bulvársajtóban kurvaanyáznák egymást, lehánynák a másikat egy-egy erkélyről (savas-répás klasszikussal, vastag sugárban), vagy mondjuk részegen kutyaszart kennének egymás bejárati ajtajaira, az punk módon vezetné le a feszültségeket. De hogy ügyvédeket fogadni, meg pereskedni, hát annál még az is stílszerűbb lenne, ha egy kocsmai verekedéssel rendeznék le a dolgot, ami a kerületi rendőrőrs fogdájába torkollna. 

Pedig alapvetően Mr. Lydonnak is örülnie kellene, hogy maga a nagy Danny Boyle csinálna róluk mozgóképet, nem mert Oscar-díjas, hanem mert neki köszönhetjük a Trainspotting-filmeket.

De nyilván megöregedtek már, elkispolgárosodtak, plusz nagy lett az arcuk az egykori szép napok emléke miatt (konkrétan egy lemezük volt, igaz a Never Mind The Bollocks klasszikus), úgyhogy nekik már akkora a renoméjuk, hogy alig férnek be tőle a nappaliba, ehhez már egy komolyabb tárgyalóterem kell. Vén faszok az idővel növekvő egóval, saját legendájuk fogjai.

Hát igen így múlik el a sic transit gloria mundi dicsősége!

Ez ne Pistols, de Mr. Lyydon zenekara, a P.I.L.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése