2021. július 5., hétfő

Orindex

A Zindex mostanában egyre látványosabban Zorigósodik, még nincs benne annyi csöcs-fenék kombó (főleg eltárgyiasított sportolók formájában), de a bulvár-érdektelenségi versenybe már egyértelműen beszállt. 

Ilyenek jönnek szembe a címlapon, hogy "Újra összeáll a Bochkor-Boros-Voga vonat" (mér'nem trió, ha már?), "Ámokfutó zombi ugrott be egy nő autójába a Várban", "A Tankcsapda legismertebb számának megszületését tíz liter kannás bor is segítette." (Miért voltak bárkinek is kétségei?) vagy hogy "Náray Tamás hajszínt váltott"
Na ez utóbbi gazán eltalált, mert kurvára gőzöm sincs róla ki a nyavalya az a Náray. Némi guglizásból kiderült, hogy valami divattervező, így mondjuk érthető, hogy életemben nem hallottam róla, a divattervezők kábé annyira érdekesek számomra, mint a fodbalisták, a sztárséfek vagy a valóságsó-szereplők (illetve ezek tetszőleges kombinációi), ja meg a sztárfodrászok.
Velük sem főleg többen vagyunk, csak sűrűbbek, legalább is a nép egészét nézve nézve, nekem például e nárays, amúgy nyilván világpolitikai jelentőségi hírből derült ki, hogy elhagyta Magyarországot, hát na ja, nekem mint a plebsz tagjának, kábé ennyit számított eddig is. Mondhatni nem volt figyelmem fókuszában, szerencsére, elvégre annyi jó könyv meg film van a világon, és annyira rövid ez az élet.

Közben a Zindex láthatóan még erőlködik kissé, hogy releváns közéleti tartalmakat is a nagyérdemű orra alá dörgöljön, de egyszerre egyre szánalmasabb és egyre izzadságszagúbb, és ez a szag egyre inkább a kormány hónaljából származik. Mikor ki védte meg a felcsútit az európai színtéren, mire készül a kormány a legutóbbi nagy bejelentése alapján, és ez miért lesz dejó nekünk, mindig van néhány ilyen, de csak mértékkel. Amúgy meg a lelőtte, elgázolta, kirabolta, válik, nősül, új képet posztolt témák dögivel, meg az "életmódtémák", mint hogyan a kúrj hátulról úgy, hogy az ágynak is jó legyen, vagy hat jel arra, hogy százötven kilósan esetleg már kövér vagy.
Ez már a Zorigo-light, még nem uszít politikailag, még nem alpárian bulváros (nincs pucér seggekkel kattintásvadászat), de az irány jól kivehető. Csak itt még jobbára névvel vállalják a szerzők a cikkeket, ezért kevésbé mernek ordenáré mód gátlástalanok lenni, meg még görcsösen próbálják elhitetni, hogy a Zindex még igazából az az Index, pedig dehogy.

Nyilván a nerközeli tulaj nem fog belőle Zorigo 2-t csinálni, mert annak nem lenne semmi értelme, persze Zorigo Zero sem maradhat, mert akkor minek kellett megvenni, úgyhogy marad a Light-változat. Színes, de súlytalan szar, aminek minden híre bárhol máshol is elfogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése