2021. július 7., szerda

Forró, meleg hőség, vagy mi

Mától hőségriadó van, szóval ha én hőség lennék, most alaposan be lennék szarva, hisz innentől nyilván mindenki engem üldöz majd. (Vagy az a hőségkörözés lenne? Mindegy.) De a lényeg, hogy hogy hőségként én lehetnék a néhányadik számú közellenség, olyan impozáns társaságban, mint a covid, a migránsok, Brüsszel és a pedohomofilok. Hisz mindenkor van valami aggasztó helyzet, télen hideg van, nyáron meleg, ősszel esik, tavasszal meg a pollen, csoda hogy nincs permanens vészhelyzet. (Ja dehogynem, hat éve tart a "tömeges bevándorlás" okozta ilyen, ami reméljük, hogy komoly, mert viccnek nagyon rossz lenne.)

De ha már van télügyi kormánybiztos, rügyfakasztási helyettes államtitkár és keresztényüldözés-elleni alkormánymegbízott, lehet hőségriadót kürtölő főnéni is, az Operett Törzs arca és elsődleges humorforrása is. Biztos ilyen hasznos tanácsokkal látja el a népet, hogy ne sokat menjen a napra (boldogok a sajtkészítők, de boldogtalanok a vasúti pályamunkások), igyon több vizet és kevesebb söröt, valamint kenjen napkrémet a napra, csak hogy más se égjen le, ha ő már a sajtótájékoztatónak nevezett stand-up délelőttjein rendszeresen. Esetleg küldhetnek esemest a lakóságnak, hogy ha melege van, üljön át egy másik autóba, ahol még nem szart be a légkondi.

Mert a nép magától hülye, szakad róla a víz, de bután néz a ventilátorra, hogy akkor ez most valami fura salátaszeletelő? Szomjas ugyan, de hiába eszik több csokis kekszet nem használ, és akármennyit izzad az edzőteremben, nem érzi magát jobban tőle. (Mondjuk máskor se szokta, de hát vészhelyzetben ugye különösen fontos a jó kondi.) 


Ez az elrendelősdi egyébként persze arról szól, hogy egyfelől a lázas (!) tevékenység látszatát keltik vele, miszerint általa, másfelől meg néhány hivatal, és hivatalok ellenőrzésétől tartó munkahely hátha betart a direktívákból valamit.
Pedig - elméletem szerint, ami az enyém - a hőség a természetnek (a Földanyának, Gaiának etc.) az olyan, mint az emberi testnek a láz. Jön valami aljas vírus, szándék nélkül, csupasz ösztönből, de rosszul tűri a meleget, úgyhogy belázasodunk, a kis geciknek meg annyi lesz tőle.

Ez globálisan úgy néz ki, hogy van ez az emberiség nevű ártalmas élősködő az ökoszisztémában, amely tagjai egyénileg lehetnek akár majdnem okosak is, de tömegében ostoba ösztönlény-masszává állnak össze, a rendszer meg védekezik, jön a hőség, mi pedig jól megpusztulunk tőle. Még nem eléggé, de az irány tartható, bár mondjuk egy rendes jégkorszak hatásosabb lenne a humánfertőzés ellen. 

Én meg addig is előpakolom a ventilátort, mert rohadt unalmas már késsel szeletelni a cukkinit. Na ja, úgy tűnik, én már nem csak csordában vagyok buta, egyedül is képes vagyok felfedezni az aktív tufaság újabb és újabb dimenzióit. De a melegre fogom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése