2021. július 22., csütörtök

Szurk???

Aztat írja a nyilván közpénzből reklám, hogy a' Limpia kapcsán, "A te szurkolásod is számít!" De kérem, ezek tényleg ennyire hülyék? Nekem nincs szurkolásom (néhány autóversenyzőért még szorítok, meg az autóverseny szórakoztat), de szurkoljon a fene olyanokért, akik nagyjából a globális kapitalizmus haszonélvezői, másfelől meg kizsákmányolt szerencsétlenek, akik edzőtábortól kvalifikációs versenyig élnek, és mázlisták, ha ezen kívül van jövőképük, végzettségük vagy legalább reklámbevételeik.

Ezt már ragoztam itt is elég sokat, az olimpia néven futó globális üzleti vállalkozás annyira sem érdekes, mint papucs orrán pamutbojt. (Ha már Pom-Pom igazából Picur tudatalattija, vagy lehasadt énje, de abban még van valami érdekesség. Hogy ki hány ezredet javít az előfutamon, abban nincs, ahhoz függőnek kell lenni, de azén függőségeim másfelé mutatnak...)

És nem, nem számítana az sem, ha lenne szurkolásom, ha mondjuk lájkolnám valami vívócsaj szelfijét, attól ő előrébb állna a világranglistán?
Ez a mindenki szurkolása számít, számomra már a választási (előválasztási?) kampány része, hogy majd kajakban lapátoló vállas csajok, vasdarabokat messzire dobó nagydarab faszik meg a világszinten is érdektelen vízilabdás fickók egyesítik a nemzetet,  hozzák el a kollektív katarzist, legalább is ahogy a karmelita kolostorban elképzeli a felcsúti döbrögi. 

Lássuk be, járványkezelésben nem voltunk egy világszínvonal,  a fodbal-EB egy félig vicc volt, valamit most már virítani kell.
És a politikusoknak, különösen a "diktátor szeretnék lenni" autokratáknak mindig jól jön egy-egy közepesen fontos sportsiker. Hogy Mi Magyarok ugyebár, csupa nagybetűvel, mintha úszóversenyeket korrupt helyettes-államtitkárok nyernének, és nem élsportra tenyésztett biorobotok (akik szerencsés esetben azért egy-egy jó egyetemre is eljutnak), pedig mindkét lehetőség szánalmas.

És az egyszerűség kedvéért ezt hívjuk modern civilizációnak. Pedig az nem itt kezdődik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése