2018. május 24., csütörtök

Fürdős krumpli

A nap hírét a a 444.hu-n találtam, már a cím is olyan szép, hogy egyben kell idemásolni: "Egy angol férfi 5 napig tolta a hallucinogén drogokat, végül a rendőrök fogták el, amikor épp melltartóban, krumplival töltötte fel a szállodai fürdőkádat." Azzal érvelt, amivel a viccbéli pasas, aki arra a kérdésre, hogy miért ugrott be meztelenül egy rózsabokorba, annyit válaszolt, hogy pillanatnyilag jó ötletnek tűnt. Avagy adott helyzetben ez látszott a helyes lépésnek.

Nem tudom miket és milyen kombinációban szedhetett be a fickó, de biztos hogy én nem kérek belőle. Mert ki tudja a melltartó meg a krumpli előtt meddig beszélgetett a függönnyel, aki szerint a kádat csakis répával érdemes telerakni, de vécétartályban lakó vízikobold végül ímélben rábeszélte a burgonyára, hisz az népszerűbb és  kevésbé nyúltáp-jellegű, bár a színe kétségtelenül a répának menőbb. James Johnson nevű ápoltunk végül  koboldra hallgatott, aki eleve jobban ismeri a szállodai fürdőszobákat, lévén helyi lakos, ellentétben a függönnyel aki csak másodkézből, a zuhanyfüggöny rokonán át tájékozódik.

Persze lehet, hogy hősünk simán csak megéhezett, mert a szintetikus drogokban viszonylag kevés a kalória meg a vitamin, és ha több napig azokon él valaki, a végén már enne valami laktatót. A krumpli meg pont jó erre, szóval el bírom képzelni, hogy simán csak meg akart főzni egy zsák krumpli egyszerre, ehhez pedig a fürdőkád látszott a megfelelő méretű edénynek. Vízforraló minden rendes hotelszobában akad, és ha nem jönnek  zsaruk, valószínűleg még leugrott volna öt kiló vajért, meg egy karton tejért is, a kádnyi krumplipüréhez.

Viszont az nem tiszta, hogy is került oda a rendőrség. Esetleg a portás hívta ki őket, mert feltűnt neki, hogy ez zavart pasas látható ok nélkül veszekszik egy zsák krumplival, amely láthatóan nem szeretne beszállni a liftbe. Hogy már ekkor is melltartót viselt-e fontos kérdés lehet, mert egy krumpliszsákkal beszélgető pasast nézhetünk drogosnak, de egy a pólója felett női melltartót (tényleg ez miért fontos részlet, lenne férfimelltartó is?) viselő burgonya-fetisiszta már nyilván közveszélyes őrült, az ilyet meg jobb elkerülni, észre sem venni.

Amúgy laktam én már több olyan hotelben, ahol a pakisztáni portástól akár az előcsarnokot is kirámolhattam volna, a kötelezőnek tűnő félórás várakoztatás letelte előtt bármely esetben levegőnek nézett volna, illetve nézett is. A fősulis meg egyetemi koleszélményeimről nem is beszélve, de ezekről talán majd később, bár az ügyek persze rég elévültek. (Nem törvényekbe ütköztek amúgy csak a házirendekbe, no meg a portások, a nem pakisztáni Terike nénik és Gézukák ízlésébe és sajátos erkölcsi elveibe.)

1 megjegyzés: