2018. május 6., vasárnap

Zűrkutatás

Mostanában mintha felpörögne az űrkutatás témája a médiákokban, legalább is azokon a hírportálokon, amiket magam is olvasok. Az űr kezd megint divatba jönni, ami persze érhető hiszen az űr az j dolog. Az űr ugyanis igazából a nagy semmi (na jó, majdnem), ami sokkal megnyugtatóbb annál a sok szarságnál amik itt a Földön vannak, és amik határozottan valamik.

Az űrben például nincsenek államok, politikusok, bevásárlóközpontok, mamutcégek, nincs sorban állás, villanyszámla, munkanélküliség (eddig még minden űrhajós végigmelózta a küldetését), egyházi dogmák, kokaindílerek és a nyolcas busz sem rohad le az első sarkon. Mivel az űrben nincsenek utcasarkok meg nyolcas buszok sem.

Sajnos gravitáció sincs, bár a Sztár Vórz című dokumentumfilm sorozat szerint már ezt is megoldották (meg a hang terjedését a légüres térben), hisz ott mindenki tök nyugodtan sétálgat a csillagrombolók parancsnoki hídján. Szóval van már ilyen, csak nyilván még titkolja a szíjájé, mert ha az embereknek lenne otthon saját mesterséges gravitációjuk, nem fizetnének elő az eddigire, ami jelentős bevételkiesést okozna az államoknak, meg a velük szövetséges gravitáció-szolgáltató kartelleknek. Ezek aztán csődbe mennének, és aki nem tudná megfizetni a privát gravitációt, az onnantól naphosszat csak lebegne otthon, ami egy darabig lehet hogy kényelmes, de például vajas kenyeret kenni kész rémálom lenne. Ennyit a sztárvórzról.

De a gravitáció hiányát bőven ellensúlyozza, hogy az űrben rengeteg hely van, miközben egyre kevesebb idelent, így mikor már közelítjük a tízmilliárdos létszámot, a felesleget ki kell lőni az űrbe. Vagy ha nem lesz elég rakétánk, a már el nem férők szépen egymás vállára állnak, aztán a sztratoszféra fölött a felesleget majd lefújja a napszél. Addigra meg majd csak megoldjuk, hogy a közel mínusz 270 fokban és levegő nélkül hogy élnek túl azok a szerencsések, akik végre kiszabadulnak túlnépesedett bolygónkról. És tényleg nekik lesz a jobb, mert kaja meg normális minőségű levegő itt sem lesz, de az űrben legalább nem kell zsúfolódni, mint a dobozolt heringeknek.

És ez pont egy szempontból jobb, mint idelent maradni, mert bár odafent sem pont a mennyek országa van, csak kurva hideg vákuum, de ha valaki azt kibírja, meg hogy a saját vizeletét kell folytonosan újrahasznosítania, egész jól ellehet, míg valami lakható bolygóra sodródik.

Szóval az űrkutatásnak ezekre a zűrökre kellene koncentrálnia, ha már úgyis rövid úton lakhatatlan lesz ez a mostani bejzli. A zűr a jövőnk, ez abból is látszik hogy piszkosul gazdag és nagyon kocka jenkik már fizettek is érte huszonmillió dollárokat, hogy pár naping keringhessenek a Föld körül. Hát még mennyit fizettek volna, ha nem csak egy kis szánalmas keringés juthat nekik, hanem egyenesen kilövik őket a nagy büdös semmibe, ahol aztán egyszer csak vagy meglelik a nirvánát, vagy kis szürke űrlények boncolják fel őket élve, előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése