2018. május 4., péntek

Nagy dolgok

Letartóztatták egy New Jersey-i középiskola igazgatóját, mert minden reggel (gondolom hétvégén azért nem) odaszart a suli atlétikai pályájára. A hírből ugyan nem derül ki, hogy jöttek rá, hogy ki lehet a titokzatos gyalogsági aknázó, de legalább azt sem tudni miért.

Hipotéziseink persze lehetnek. Megeshet, hogy az igazgatónál nincs otthon működőképes  vécé, mert arrafelé is igen szarul fizetik a pedagógusokat (innentől lesz szimbolikus a gesztus), és a lakókocsi-parkban a bódéjában már rég eldugult a fajansz,amit nincs pénze ,megcsináltatni. Így a reggeli budista gyakorlatát a munkahelyén kénytelen elvégezni, és azért nem az ottani vécét használja, hogy a fentebb említett szimbolikus módon tiltakozzon a tanárok megalázó helyzete ellen.

Persze az is elképzelhető, hogy lelke mélyén szarik az iskolára, ezen belül szarik a diákok és a kollégái fejére, de konkrétan azért nem meri megtenni ezt (meg a kiszemelt alanyok úgyis elszaladnának, mire letolná a gatyáját), így aztán a közvetett módon fejezi ki mizantrópiáját, elvégre a szak mindenkinek egyformán büdös, és kevesen szeretnek dicsekedni vele.

További lehetőség hogy az igazgató vécékagyló-fóbiában szenved (piszoár és bidé-komplexusokkal súlyosbítva), egyszerűen képtelen porcelán alapra helyezni szükségleteit, plusz igényli a friss levegőt is a kényes művelet közben. (Nyilván gyerekkorában túl hamar kényszerítették bilire, és mivel nem nagyon akarta ezt, a kamrába zárták, a bilivel együtt persze.)
Úgyhogy érdemes lenne körülnézni a város egyéb közterületein is, parkokban, parkolókban, mellékutak mentén, szökőkutakban, ki tudja merre sodorta még kényszeres fóbiája az igazgató urat. Nagy dolgok derülhetnek még ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése