2018. május 18., péntek

Rojál bóvli

Van bennem valami eredendő szemérmesség, ezért írtam a címben bóvlit a faszság helyett, de úgy tűnik, a főszövegben már nem gond a trágárság. Mert ez a királyi hercegi esküvő, ami a csapból folyik ( a langyos, azaz ihatatlan csapvíz mellett) egy nagy kupac szar, ami ráadásul régóta bűzlik, a brit monarchia nevű ostoba szappanopera többi hozzávalójával együtt. Mert az ürüléknek nagyjából az a természete, hogy minél tovább hagyjuk a napon, miközben öntözgetjük lelkesen, annál büdösebb lesz, és valahogy nem nő belőle rózsabokor. Mert korunkban a monarchia trágya növény nélkül, nem táplál semmit, csak bomlik, egyre rémesebb szagok kíséretében.
A minden címlapon vigyorgó herriherceg , ha  nem hercegnek születik, valószínűleg egy kávézóban nyomná a tejhabot a kapuccsínóra, hogy megkeresse a napi betevő füves cigije, meg söre árát. (Tudom katonáskodott is, de azt is csak azért mert palotába született, és a palotába született popsztárok jellemzően ezt tudják felmutatni teljesítményként, mert egyébként főállású palotábaszületettek.)

Vagyis a mai monarchiáknak (legalább is nyugaton) semmi értelmük, csak fenntartanak valami végtelenül szánalmas kasztrendszert, hogy nemesség, meg lordok háza, meg Szőr Kiafaszom Earl of Istenhátamögött A brit monarchia például remek műemlékeket hagyott hátra (én meg sok pénzt, hogy ezeket látogassam az elmúlt huszonévben), kevéssé dicső és vállalható háborúkat, de Második Bözsi nénivel nyugdíjba mehetne végre az egész. Nem kellene medveszőr kucsma, meg őrségváltás, a Buckhingam palota is lehetne múzeum, amúgy sem Bözsi néniék családja hozta össze a kecót, homloka verejtékével. (A kilovaglás, tömegnek integetés vagy a kutyasétáltatás után kastélyban teázás az nem munka, csk hogy tisztázzuk.)

De ha már monarchia, csinálják úgy mint mondjuk a norvégok (Norvégiáról valszeg a többség azt sem tudja, hogy királyság), ahol az aktuális Akárhányadik Harald biciklivel meg reggel a piacra friss halért, és ha a házasodik a gyerek, nem azzal van tele nálunk is a bármelyik tévé.
De az angolok (britek, egybesült királyságok) ócska szappanoperaként működtetik és fogyasztják a monarchiájukat, szerintem ennél olcsóbb és kényelmesebb lenne egy igazi szappanoperát csinálni, jó színészekkel, BBC-s minőségben, és nem kellene középszerű arcokat bámulni képeslapokon meg teásbögréken, csak mert valamelyik távoli őse valami német választófejedelem volt, und enyhén értelmi fogyatékos.

Avagy a születésnek semmi köze a képességekhez, a tudáshoz, az alkalmassághoz, persze a mai médiában elég látszani, a többiről szó se essék, ebben az értelemben egy királyi család, a királyi esküvőkkel meg a rojálbébikkel egy közepesen ócska reality vagy egészen ócska szappanopera, ráadásul drága, meg minek.

Jó, ne akasszátok fel a királyokat (ezt csak egy Petőfi művésznevű anarchista propagálta), , de hagyjátok őket figyelmen kívül. Hisze leve csak a nyilvánosságnak, meg a nyilvánosság számára léteznek, ha már a kutyát sem érdekli mi  van velük, talán eltűnnek szépen a balfenéken.
Rájuk is férne, ránk meg jajjde.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése