2018. május 31., csütörtök

Mindjárt nyár egy ideje már

Igazán unom magamat is, mikor az időjárásról nyafogok, de ez már tényleg tűrhetetlen. Például hová lett a tavasz? A primavera az manapság legfeljebb egy ásványvíz vagy egy saláta, de egy salátától nem lesz nem harmincnyolc fok árnyékban délutánra, a harmincnyolc fokos ásványvizet meg felénk termálnak hívják, és fürdünk benne. (Ami így belegondolva elég bizarr, hogy az ember egy termálfürdőben egy csomó másik emberről leázó cuccok között ázik, ennél már csak a természetes tavak bizarrabbak, ahol még ugye a halak, kagylók, algák és döglött mindenféle állatok is áznak velünk.)

Ámde. Most kellene Skóciába (Észak-Skóciába) vagy norvég fjordokhoz költöznöm, a mai hőguta már szinte ijesztő volt, pláne hogy hazafelé a buszon a sofőr be sem kapcsolta a légkondit. Gondolom spórol a a hűtéssel, és a hűvöset inkább hazaviszi, elvégre neki kisgyerekei vannak, mi meg kibírjuk azt a tizenöt-húsz percet, a velem szemben ülő néni konkrétan egy bazi nagy japán legyezővel dolgozott. Még nekem is jutott egy kis légáram, ami nem légkondi, de a semminél több. 
Adtunk a szarnak gy pofont, mondta erre mindig nagyapám, illetve szerintem sokszor kakit mondott, mert illedelmes úriember volt (ennek következtében néha fenékfejnek nevezett különösen surmó embereket, persze röhögött is a modoroskodásán).

Viszont a május végi káni kula (ez ugye kutyaszar, mint már szerintem kifejtettem korábban, elvégre canes, canis az ugye kutya latinul, a kula meg kula, magyarszlengül) alkalmatlanná tesz egy csomó dologra. Például takarítani kéne, kipucolni az akváriumot, de kicsit még csúsztatom eme kötelességeket, mert ülve, minimális fizikai erőfeszítés mellett is átizzadom a fotelt. Sőt, rosszabb pillanataimban már úgy érzem, a talpam is izzad, bár ez anatómiailag kétséges.

De holnap már június, lehet nyár hivatalosan is, csak elég gyakran forduljon elő az előrejelzésekben a "hidegfront", a "hűvös, északi légtömegek" és végső esetben a "zápor, zivatar" kifejezések.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése