2018. május 2., szerda

Vicces, de közben zavarba ejtő

Valójában közel négy éves a történet, de nekem akkoriban elkerülte a figyelmemet Szennyai Mária, aki független polgármester-jelöltként indult a III. kerületben a 2014-es önkormányzati választásokon. A néni a kerületi lapban való bemutatkozáskor olyanokat írt, hogy attól minden jobb érzésű pszichiáter azonnal a Freud-összkiadásához nyúl, és felsejlik előtte egy nagyívű disszertáció a tévképzetek radikális változatairól.

Mária néni ugyanis nem kevesebbet állít, mint hogy Oscar-díjas színésznő, sőt rendező, összesen 22 Oscarja van, csak egyiket sem a saját nevén kapta, ezért nem tud róla senki itthon, plusz ugye a Wikipédiában formát öltő Háttérhatalom. Nyilván ők tehetnek arról is, hogy eddig még senkinek nem tűnt föl, miszerint ő a Nemzeti Színház 49%-os tulajdonosa is, így aztán teljesen hatástalanok maradnak az e minőségében kiadott közleményei is
(Nem akarom itt felsorolni az összes baromságot amiket állít, például, hogy Mel Gibson Passsiójában ő játszotta Máriát, sőt a filmet is ő rendezte és nagyrészt a Lukács-fürdőben forgatták. Tessék elolvasni a 444.hu vonatkozó cikkét 4(!) évvel ezelőttről, meg persze a csak tiszta forrást is, a fentebb belinkelt bemutatkozás formájában. A blogját őszintén nem ajánlom, irtózatos angolsággal írt értelmetlen szövegek, és minden cím végére oda van szúrva, hogy "alul magyarul", és tényleg, az angol halandzsa után jön a hángérijen változat, az talán még jobban fáj, mert kiderül, hogy nem (csak) az angoltudásával van a baj, hanem az alapvető szövegalkotási képességeivel is, súlyos sérelmünkre. De polgármester- meg képviselő-jelöltség kapcsán előadott agymenései felhőtlen szórakozást biztosítanak, plusz érdemes beleolvasni a wikipédia-oldala vitalapjába, a szerkesztők maguk sem hiszik, hogy valaki ezeket tényleg képes leírni magáról.

Azt így több év távlatából is nehéz eldönteni, hogy Máriánk súlyos téveszmékkel küzd, esetleg hasadt személyiség, vagy az egész csak egy sima, közepesen szellemes médiahack, amivel fel akarja hívni magára a figyelmet. Valószínűbbnek tűnik, hogy orvosi segítségre lenne szüksége, saját tapasztalat hogy az jól jöhet, mióta rendesen szedem a gyógyszereimet már hozzám sem szól a fikusz a sarokból, és a a postás is egyre kevésbé hasonlít Godzillára.

És persze ilyenkor mindig nagy dilemma, hogy ér-e kiröhögni egy beteg embert, de erre az anarchoid válaszom az, hogy persze, amíg nincs a zárt osztályon. Ha önként, dalolva és a nagyközönségnek adja elő magát, akkor én röhöghetek rajta, ha rám jön a dolog, amúgy sem tudok nem röhögni, ez nem racionális. Nem kell az ilyen figurákkal leállni vitatkozni, de otthon a négy fal között azért  jól szórakozhatok, az még nem fáj senkinek. Én sem tudom, az ismerőseim miket beszélnek rólam a hátam mögött (gondolom jobb is így), de nem is rágódom rajta.

Hősünk amúgy tényleg volt színésznő is, amint azt a Magyar Színházművészeti Lexikon dokumentálja, voltak kisebb színházi szerepei, és egyszer feltűnt a Szomszédok egy (!) epizódjában, mint valami Károly titkárnője. Ezek a szikár tények, innen virágoztak ki a 22 Oscarról szóló konfabulációk, a sok remek főszerep a színpadokon, meg a Dallastól a Rex felügyelőig ívelő sorozatszerepek.
De azért az érdekelne, hogy végezhetett "a Színház és Filmművészeti Akadémia (sic!) keretében az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pszichológia-esztétika-teológia szakon"? A színművészetin nem volt elég jó a teológia szak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése